- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού για Ν. Κόσμο και Κρήτη
Μετά τα δύο τραγικά περιστατικά το Ίδρυμα επισημαίνει ότι όλοι μπορούν να αναζητήσουν βοήθεια έχοντας δωρεάν και άμεση πρόσβαση σε ενημέρωση και βοήθεια
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή τα τραγικά περιστατικά που συνέβησαν στη περιοχή του Νέου Κόσμου και στην Κρήτη ενημερώνει για ακόμη μια φορά ότι όλοι όσοι βιώνουν οριακές καταστάσεις και αντιμετωπίζουν τρομακτικά αδιέξοδα, στις οικογένειες και σε άλλα πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος που γίνονται κοινωνοί των καταστάσεων αυτών και ανησυχούν για κάποιο δικό τους αλλά και σε όσους γίνονται μάρτυρες παρόμοιων ή άλλων δραματικών περιστατικών, μπορούν να αναζητήσουν βοήθεια έχοντας δωρεάν και άμεση πρόσβαση σε ενημέρωση και βοήθεια.
Μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και στις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης όπου οι ανάγκες διαρκώς μεγαλώνουν ενώ παράλληλα οι υπηρεσίες στήριξης και συστημάτων υγείας ολοένα λιγοστεύουν και συρρικνώνονται, οι άνθρωποι, ευάλωτοι τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο δεν ξέρουν πού να στραφούν και πού να αναζητήσουν βοήθεια.
Στο πλαίσιο αυτό και δίνοντας έμφαση στον τομέα της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. Στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους παρέχει δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο τις πρώτες ψυχολογικές βοήθειες και την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που βιώνει οριακές ή ακραίες καταστάσεις και που αναζητά διέξοδο και υποστήριξη αλλά και σε όσους γίνονται μάρτυρες ή κοινωνοί τέτοιων καταστάσεων.
Προσφέροντας έγκαιρη και πολλαπλή στήριξη «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει το σύνολο των δομών και των υπηρεσιών του στη διάθεση όλων όσων αναζητούν βοήθεια και στήριξη με έμφαση στην επικοινωνία του Οργανισμού με τα παιδιά που βρίσκονται σε αδιέξοδο επισημαίνοντας ότι ακόμη και στα πιο δισεπίλυτα και τρομακτικά αδιέξοδα υπάρχει πάντα διέξοδος και λύση.
Μέσα από τις δράσεις πρόληψης, ευαισθητοποίησης και παρέμβασης, τη διεπιστημονική σύμπραξη για τη διαχείριση της κρίσης ακριβώς τη στιγμή που συμβαίνει και την άμεση κινητοποίηση των υποδομών και υπηρεσιών του έχει υποστηρίξει πολλά παιδιά και ενήλικες που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως trusted NGO Partner της Facebook έχει αποτρέψει δεκάδες παιδιά και νέους να βλάψουν τον εαυτό τους.
Για τον λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι ακόμη και στις πιο αδιέξοδες καταστάσεις και στις πιο ακραίες στιγμές απελπισίας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όταν κληθεί να βοηθήσει μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το press@hamogelo.gr ή στο 210 3306140.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δεισιδαιμονία γύρω από τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σχετικά πρόσφατη στη δυτική κουλτούρα
Δρομολόγια μέχρι το ΣΕΦ ή την Αγία Τριάδα Πειραιά σε συγκεκριμένες ώρες λόγω κατεδαφίσεων και αγώνα δρόμου
Η άνοδος των καυσίμων λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων πιέζει τα εισιτήρια, με όλα τα σενάρια ανοικτά
Το ιστορικό του έργου και οι δύο βλάβες του αγωγού - Το νησί συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το πόσιμο νερό
Πιλοτική εφαρμογή στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος με ηλεκτρονικό πομποδέκτη και χιλιομετρική χρέωση
Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πάντως ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Καλλιτέχνες και φίλοι βρέθηκαν στο Κοιμητήριο Βούλας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ισχύει για πτήσεις προς το Τελ Αβίβ
Ποιες περιοχές θα αφορούν
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πρακτική που διχάζει
Πότε γράφτηκε ο Ακάθιστος Ύμνος
Ο αθλητισμός, οι σπουδές στο Παρίσι και η λαμπρή πορεία στον κινηματογράφο
Τα δυσάρεστα γεγονότα που συνδέθηκαν με την Παρασκευή και ο φόβος για τον αριθμό 13
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.