- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νεκρός στις φυλακές Κορυδαλλού: Διπλή εισαγγελική έρευνα
Για την άγρια συμπλοκή στο Ψυχιατρείο του σωφρονιστικού καταστήματος
Διπλή έρευνα για τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια στο Ψυχιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες που οδήγησαν σε τραυματισμό πολλών κρατουμένων και στον θάνατο ενός εξ αυτών.
Η πρώτη έρευνα που διατάχθηκε αφορά στο εάν οι κατηγορούμενοι είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Η δεύτερη παραγγελία αφορά στη διαδικασία με την οποία έχουν παραπεμφθεί οι κρατούμενοι στο ψυχιατρείο. Αντικείμενο της έρευνας είναι εάν έγινε νομίμως η παραπομπή τους στο ψυχιατρείο, από ποιες φυλακές πήγαν, τι αγωγή παίρνουν, οι ιατρικοί τους φάκελοι κλπ. Παράλληλα, θα ερευνηθούν όλα τα επισκεπτήρια που δέχτηκαν από συγγενείς, φίλους, συνηγόρους, γιατρούς ιδιώτες.
Τις παραγγελίες της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για βελτίωση των φυλακών και των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων, αναφερόμενος τόσο σε προσλήψεις, όσο και σε μέτρα ανακούφισης της ζωής των κρατουμένων, όπως τη δημιουργία επτά σχολείων στις φυλακές, αγροτικής φυλακής για γυναίκες και πολλά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το έργο οδικής ασφάλειας, προϋπολογισμού 88 εκατ. ευρώ, επιστρέφει σε τροχιά υλοποίησης
Στόχος η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς οι αστυνομικοί έστησαν την παγίδα
Η γυναίκα ενεργοποίησε το panic button
Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες βίντεο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι έπεσε σήμερα στους υποψηφίους των ΓΕΛ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.