Κατερίνη: Επεισόδια έξω από σπίτι βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ- 6 συλλήψεις (video)
Πορεία κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και στη Δράμα - Κατευθύνθηκαν στο σπίτι του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραγιαννίδη
Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην Κατερίνη, όταν διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην προσπάθειά τους να κατευθυνθούν προς το σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισάβετ Σκούφα, επιτέθηκαν με διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών που είχαν δημιουργήσει φραγμό προκειμένου να παρεμποδίσουν τα σχέδια τους.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Αστυνομίας, κατά τις συμπλοκές που ακολούθησαν τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για την παροχή των πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο της Κατερίνης.
Η Αστυνομία προσήγαγε συνολικά έντεκα άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα έξι, ενώ οι υπόλοιποι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους.
Μετά το επεισόδιο διαδηλωτές κινήθηκαν με πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης όπου αφού φώναξαν συνθήματα αποχώρησαν χωρίς να σημειωθεί περαιτέρω ένταση.
Δράμα: Πορεία κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Κατευθύνθηκαν στο σπίτι του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραγιαννίδη
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών πραγματοποιήθηκε χθες αργά το απόγευμα στην πόλη της Δράμας, με τους συμμετέχοντες διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά των βουλευτών που θα ψηφίσουν τη συμφωνία.
Η πορεία των διαδηλωτών ωστόσο, δεν κινήθηκε μέσα από τους συνήθεις δρόμους στο κέντρο της πόλης καθώς διένυσαν απόσταση 800 μέτρων περίπου με κατεύθυνση το σπίτι του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη.
Οι διαδηλωτές σταμάτησαν τελικά λίγα μέτρα μακριά από την οικία του βουλευτή, παρουσία αστυνομικής δύναμης, φωνάζοντας διάφορα συνθήματα. Η πορεία λίγη ώρα μετά διαλύθηκε στο κέντρο της πόλης, αφού νωρίτερα είχε περάσει μπροστά και από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στο κέντρο της Δράμας.
Δηλώσεις Χρ. Καραγιαννίδη και Μπέττυς Σκουφά
Η συγκέντρωση ομάδας ατόμων έξω από το σπίτι του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγιαννίδη στη Δράμα, «είναι αποτέλεσμα των εμπρηστικών δηλώσεων που έχουν κάνει βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δη και ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της πόλης μου, του νομού μου και είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των πραγμάτων» δήλωσε ο βουλευτής στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Οι άνθρωποι που υποδαυλίζουν τα εθνικά μίση, ονομάζοντάς με, εμένα προσωπικά «προδότη», αλλά και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στη Μακεδονία «προδότες», ουσιαστικά οπλίζουν το χέρι και τη γλώσσα των ανθρώπων αυτών, έτσι ώστε να έχουμε αυτά τα φαινόμενα» σημείωσε ο κ. Καραγιαννίδης.
«Δεν μιλάμε για πολύ κόσμο, δεν ήταν ούτε 100-150 άνθρωποι, που ήρθαν κάτω από το σπίτι, ξεσήκωσαν όλη τη γειτονιά και κατατρόμαξαν κόσμο και κοσμάκη» σημείωσε και πρόσθεσε: «Όπως καταλαβαίνετε, για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα, που θα αφορά την ακεραιότητα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και την περιουσία μας, υπεύθυνη θα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση».
«Τίποτα δεν μας φοβίζει, τίποτα δεν φοβίζει τη Δημοκρατία», τόνισε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (Πιερίας) Ελισάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το αποψινό σκηνικό έντασης από ομάδα ατόμων έξω από το σπίτι της, στην Κατερίνη.
«Τριάντα ακροδεξιοί τραμπούκοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια έξω και από το δικό μου σπίτι και από τα σπίτια των άλλων δύο βουλευτών (Αστέριος Καστόρης και Χαρίλαος Τζαμακλής)», σημείωσε η κ. Σκούφα και πρόσθεσε: «Μαζεύτηκαν διότι υπήρχε προσκλητήριο με συγκεκριμένη αφίσα, η οποία καλούσε για κατάληψη στα σπίτια των βουλευτών».
Η κ. Σκούφα υπογράμμισε ότι «αυτό είναι ποινικά κολάσιμο, πρόκειται για παρενόχληση της οικιακής ειρήνης και θα προχωρήσουμε στα αμέσως επόμενα αναγκαία στάδια».
Σημείωσε, δε, ότι «το ευτυχές γεγονός είναι ότι από το σύνολο της κοινωνίας είναι (τα άτομα αυτά) καταδικαστέα. Τους γνωρίζουν όλοι για τις ακραίες απόψεις τους και είναι απομονωμένα από την κοινωνία άτομα».
Βίντεο: olympiobima.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.