- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Παν. Πικραμμένος: H απονομή της Δικαιοσύνης πρέπει να προσαρμοστεί και να συμβαδίζει με τη σύγχρονη ζωή
Σε ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Εναλλακτικές Μέθοδοι Επίλυσης Διαφορών»
Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο, «Εναλλακτικές Μέθοδοι Επίλυσης Διαφορών», που διοργάνωσαν από κοινού ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ, Πρώην Πρωθυπουργός, Πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ).
Στην εκδήλωση μίλησαν οι κκ Δημήτρης Βερβεσός, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με θέμα «Διαιτησία στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών», ο Λάμπρος Κοτσίρης, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Νομικής ΑΠΘ και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα «Η Διαμεσολάβηση, ιστορικά και στοχαστικά ως ανάγνωση και ερμηνεία των σημάτων της ζωής», ο Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Τομεακός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με θέμα «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών» και ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Εφέτης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με θέμα «Δικαστική Μεσολάβηση».
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, Δικηγόρος, Διαμεσολαβητής, Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ).
Ο Πρόεδρος του ΟΠΕΜΕΔ, κ. Π. Πικραμμένος στον χαιρετισμό του εξήρε τη σημασία της εναλλακτικής επίλυσης διαφορών στη σύγχρονη κοινωνική και οικονομική συγκυρία. Ο κ. Πικραμμένος υπογράμμισε ότι «Οι μέθοδοι εναλλακτικής επίλυσης διαφορών δεν τελούν σε σχέση ανταγωνισμού προς την επίσημη κρατική Δικαιοσύνη.
Δεν αναπληρώνουν τα Δικαστήρια, δεν τα αντικαθιστούν. Αντίθετα: συμβάλλουν στην αναβάθμισή τους». Τόνισε δε ότι «η απονομή της Δικαιοσύνης πρέπει να προσαρμοστεί και να συμβαδίζει με τη σύγχρονη ζωή, τα επίκαιρα προβλήματα της Κοινωνίας, την οικονομική ανάπτυξη και την τεχνολογία, στην εποχή της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. Εάν δεν ανταποκριθεί, κινδυνεύει να ξεπεραστεί από τα πράγματα». Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, κ. Δ. Βερβεσός, παρουσίασε τον αναμορφωμένο θεσμό της διαιτησίας στον ΔΣΑ, μετά την έγκριση του νέου Κανονισμού Διαιτησίας.
Ο κ. Βερβεσός αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορική διαδρομή και τη σπουδαιότητα του θεσμού της διαιτησίας στο ελληνικό δικαιικό σύστημα, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τον ιστορικότερο θεσμό του νομικού μας πολιτισμού» και προβάλλοντας τα πλεονεκτήματά του. Εν συνεχεία ανέπτυξε το πλαίσιο των νέων υπηρεσιών διαιτησίας «με τη θεσμική εγγύηση του ΔΣΑ» και εξήγγειλε πρωτοβουλίες για την προβολή του θεσμού και την εξοικείωση των δικηγόρων με ειδικά προγράμματα κατάρτισης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
Δύο σεσημασμένοι κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.