- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Υπόθεση Koriopolis: Πρόταση ενοχής για 25 από τους 26 κατηγορουμένους
Αναλυτικά τα ονόματα και οι προτεινόμενες ποινές
Την ενοχή για 25 από τους 26 κατηγορούμενους ποδοσφαιρικούς παράγοντες και άλλους στην υπόθεση στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων το 2011, που αποκαλείται «Koriopolis», πρότεινε η εισαγγελέας έδρας του πενταμελούς εφετείου Ευδοκία Πούλου.
Η εισαγγελική λειτουργός του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ζήτησε την ενοχή του Γιώργου Τσακογιάννη, θεωρούμενου ως εκ των βασικών κατηγορουμένων, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ'εξακολούθηση καθώς και για πλημμεληματικές κατηγορίες που αφορούν εκβίαση, δωροδοκία και στοιχηματική απάτη στο παιχνίδι Πόντιοι Κατερίνης - Αετός Σκύδρας και για δωροδοκία στους αγώνες Ηλιούπολη - Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας - Ηλιούπολη, Ηλιούπολη - Εθνικός Περαία.
Για τον πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέο η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε την ενοχή του για δωροδοκία στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης - Πανσερραϊκός και Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός Βόλου σε βαθμό πλημμελήματος. Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο κ. Μπέος, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα.
Η κ. Πούλου ζήτησε επίσης την ενοχή του Γιάννη Κομπότη ,που πρωτόδικα είχε τιμωρηθεί σε φυλάκιση 30 μηνών με τριετή αναστολή, για δωροδοκία στον αγώνα Ηλιούπολη - Λεβαδειακός.
Αντίστοιχα, πρότεινε την ενοχή των Γιώργου Μπάκου και Γιώργου Μποροβήλου για δωροδοκία στα παιχνίδια Πανσερραϊκός - Αστέρας Τρίπολης και Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός Βόλου, καθώς και για απόπειρα δωροδοκίας στο Αστέρας Τρίπολης-Καβάλα, σε βαθμό πλημμελήματος.
Ο πρόεδρος και ο ιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης πρωτόδικα, είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή για δωροδοκία.
Η εισαγγελέας τάχθηκε επί της ενοχής ακόμη, των Βασίλη Καρακούλια, Βασίλη Δημόπουλου, Δημήτρη Ζαβαντία, Βασίλη Γεωρτσιάκου, Θανάση Ντότση, Μιχάλη Νικολόπουλου, Νίκου Παντελή, Γιώργο Πουλόπουλου, Στάθη Προβατίδη, Πέτρου Ρουτζιέρη, Χαράλαμπου Ταμπάση, Γιάννη Ναυρινιάδη, Παύλου Δήμου, Μάκη Σιδηρόπουλου, Μιχάλη Τζιβελέκη, Μαρία Βυθοπούλου, Γιώργου Τσεκερίδη, Γιώργου Διγώνη, Γιώργου Γαλαίου, Βασίλη Αδαμάκη.
Κατά την εισαγγελική εκτίμηση, μοναδικός κατηγορούμενος που πρέπει να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών, είναι ο πρώην πρόεδρος της Ηλιούπολης, Νίκος Χάλκος, καταδικασμένος σε πρώτο βαθμόσε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα, για δωροδοκία και δωροληψία.
Υπενθυμίζεται πως ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, οι κατηγορούμενοι ήταν αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες, που αφορούσαν δράση εγκληματικής οργάνωσης - πλην όμως, το τριμελές εφετείο κακουργημάτων εξέδωσε για όλους απαλλακτική απόφαση ως προς αυτές τις κατηγορίες.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Δεκεμβρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.