- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σεισμική δόνηση λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης ταρακούνησε την Πάτρα, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας, στην περιοχή της δυτικής Αχαΐας.
Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο υπολογίζει τη δόνηση τους 4,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο τρία χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την κοινότητα Λάππα της δυτικής Αχαΐας, ενώ το εστιακό βάθος της υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.
Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε ότι «οι πολίτες ανησύχησαν ιδιαίτερα λόγω της ώρας που έγινε ο σεισμός, το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα, ενώ προέρχεται από γνωστά ρήγματα στην περιοχή».
Συμπλήρωσε δε ότι «ο σεισμός έγινε αισθητός σε Μεσολόγγι, Αίγιο και Ζάκυνθο και υπάρχει περίπτωση να επηρέασε μερικώς και την παραλία του Ναυαγίου».
Felt #earthquake (#σεισμός) M4.3 strikes 30 km SW of #Pátra (#Greece) 7 min ago. Please report to: https://t.co/a7zuPuzLMV pic.twitter.com/7SRbRaKlSs
— EMSC (@LastQuake) September 18, 2018
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Έρχονται πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες
Δύο τραυματίες, σε σοβαρή κατάσταση ο 21χρονος αναβάτης
Μετά από μια γενναία, αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.