Ελλαδα

Εξώδικο Ελλήνων ψαράδων στην κυβέρνηση: Καταγγέλλουν ακήρυχτο πόλεμο με Τούρκους

Τι αναφέρει η καταγγελία τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
psarades.jpg
© EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε εξώδικο διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση προχώρησαν την Τρίτη 36 Έλληνες αλιείς καταγγέλλοντας την τουρκική προκλητικότητα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το εξώδικο δημοσιεύει η Καθημερινή και σε αυτό αναφέρεται: «Τούρκοι αλιείς ανενόχλητοι λυμαίνονται τις ελληνικές θάλασσες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ουδέποτε ετέθη θέμα σύλληψής τους ακόμη κι όταν από τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος καταλήφθηκαν εν τω πράττεσθαι να αλιεύουν εντός των χωρικών μας υδάτων, κατά παράβαση του άρθρου 401 του Ποινικού Κώδικα».

Οι αλιείς καλούν επίσης τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν αποτελεσματικά και να επιλύσουν το συγκεκριμένο θέμα, καθώς όπως αναφέρουν, «θεωρούμε πλέον, ως κάτοικοι, της παραμεθορίου ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός άνισου ακήρυχτου πολέμου με αντιπάλους τους Τούρκους αλιείς και τα τουρκικά περιπολικά σκάφη, τα οποία συνεπικουρούν στην παράνομη και λαθραία αλιεία».

Επιπλέον ζητούν, «να παρέμβει άμεσα ο αρμόδιος εισαγγελέας και να τύχει εφαρμογής το άρθρο 401 του Ποινικού Κώδικα», που προβλέπει συλλήψεις και πρόστιμα.

Συνεχίζοντας καταγγέλλουν ότι στις επαναλαμβανόμενες οχλήσεις τους προς τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Ναυτιλίας η απάντηση που έλαβαν ήταν «ότι, δυστυχώς, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, λόγω του φόβου κλιμάκωσης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

«Η Τουρκία με τη χρήση μεγάλου αριθμού αλιευτικών πλοίων που πλέουν σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου και του Θρακικού Πελάγους έχει αρχίσει να «καταλαμβάνει χώρο» με «ειρηνικά μέσα» προσπαθώντας να αποκτήσει έρεισμα ή ενός είδους «χρησικτησίας» θαλάσσιων περιοχών φθάνοντας πλέον εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων», καταγγέλλουν επίσης οι αλιείς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ