Ελλαδα

Ρίκα Βαγιάνη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να πεθάνω. Θα μεγαλώσω το παιδί μου» παρηγορούσε τους δικούς της ανθρώπους

«Μόνο για ένα μισάωρο επανήλθε, αναγνώρισε τον σύζυγό της, μίλησαν και ξανάπεσε σε λήθαργο μέχρι που μας αποχαιρέτησε για πάντα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ragiou.jpg

Αυτό το καλοκαίρι έμελλε να είναι το τελευταίο για τη Ρίκα Βαγιάνη, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 χρονών, ενώ τα πέντε τελευταία χρόνια πάλευε με τον καρκίνο. 

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πεθάνω. Θα μεγαλώσω το παιδί μου», έλεγε στους κοντινούς της ανθρώπους, προσπαθώντας να παρηγορήσει τους ανθρώπους που της αγαπούν.

«Ήξερε ότι αυτό ήταν το τελευταίο της καλοκαίρι», λέει στην Espresso με δάκρυα στα μάτια, η πολύ καλή της φίλη, Νατάσα Ράγιου. «Στις 14 Ιουνίου μου έστειλε ένα μήνυμα. Το τελευταίο της...», αναφέρει. Στο μήνυμα αυτό, η Ρίκα Βαγιάνη προσπαθούσε να της δείξει ότι το παλεύει, ότι θα βγει νικήτρια: «Ρε συ Ράγιου...έχω πάθει μια φαρυγγίτιδα και δεν μιλάω καθόλου, οπότε δεν μπορώ να σε πάρω τηλέφωνο. Είσαι ΟΚ; Όλα καλά τηρουμένων; Επίσης βάλατε κανά καράβι Πάτρα - Κέρκυρα ή να πέσω από το παράθυρο; Φιλάκι, το Ρικάκι», της έγραψε. Σαν να αισθανόταν ότι το τέλος της πλησίαζε και βιαζόταν να ταξιδέψει στο αγαπημένο της νησί παρέα με τους δικούς της ανθρώπους. Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία της, η οποία και πραγματοποιήθηκε. Το ταξίδι αυτό στην Κέρκυρα η Ρίκα το έκανε μαζί με τον σύζυγό της και το μονάκριβό παιδί της, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου... Εκεί, η δημοσιογράφος απόλαυσε κάθε στιγμή και χάρηκε ιδιαίτερα το κολύμπι στη θάλασσα, που τόσο πολύ αγαπούσε από παιδί.

Μιλώντας για τις δύσκολες τελευταίες μέρες που η Ρίκα ήταν στην Εντατική, που δεν είχε επαφή με το περιβάλλον, η Νατάσα Ράγιου αναφέρει συγκλονισμένη: «Μόνο για ένα μισάωρο επανήλθε, αναγνώρισε τον σύζυγό της, μίλησαν και ξανάπεσε σε λήθαργο μέχρι που μας αποχαιρέτησε για πάντα». 

H Νατάσσα Ράγιου έκανε την εξής ανάρτηση το facebook:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ