Ελλαδα

Όταν Κουρουμπλής-Πάντζας «πολεμούσαν» την κατεδάφιση αυθαιρέτων στη Ραφήνα (video)

Και τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το φταίξιμο για τους δεκάδες νεκρούς στην άναρχη δόμηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kourou.jpg
©EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Το 2015 έγινε προσπάθεια κατεδάφισης αυθαιρέτων στα Περιβολάκια Ραφήνας.

Το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του τότε βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα, του τότε δημάρχου Ραφήνας - Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη και του αντιπεριφερειάρχη (σ.σ. της Δούρου) Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου.

Διάλογος Πάντζα με εισαγγελέα για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στη Ραφήνα

Την ίδια χρονιά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ως υπουργός Εσωτερικών, με έγγραφό του προς τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ζητούσε την προσωρινή αναστολή του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στη Ραφήνα. Για να δικαιολογήσει τη στάση του αυτή έκανε λόγο για αποφυγή φαινομένων που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παρευρισκομένων πολιτών.

Η επιχείρηση κατεδάφισης ακινήτων στην περιοχή της Ραφήνας βρέθηκε αντιμέτωπη και με την κινητοποίηση των κατοίκων, ωστόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής επέμεινε στον προγραμματισμό της όπως έχει εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από παλαιότερες κυβερνήσεις, παρά την παρέμβαση του τότε υπουργού Εσωτερικών.

Ο κ. Κουρουμπλής συμφώνησε στην προσωρινή λύση της αναστολής, έπειτα από την ενημέρωση που είχε από πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής την περασμένη Παρασκευή, στην πρώτη προσπάθεια κατεδάφισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

To έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής για την αναστολή των κατεδαφίσεων:

eggrafo.jpg

eggrafo-2.jpg

eggrafo-3.jpg

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ