- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Παράνομες ελληνοποιήσεις: Υπάλληλοι περιφερειών και δικηγόροι στο «κόλπο»
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη
Υπάλληλοι περιφερειών εκτός Αττικής και τουλάχιστον πέντε δικηγόροι, από Αθήνα και επαρχία, εμπλέκονται, σύμφωνα με αστυνομικές, πηγές, στη σοβαρή υπόθεση παράνομων ελληνοποιήσεων, που εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.
Η επιχείρηση ξεκίνησε χθες το πρωί, από τους αστυνομικούς της υπηρεσίας, σε συνεργασία με ελεγκτές του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ταυτόχρονα σε πέντε πόλεις της χώρας, αφού είχαν συγκεντρωθεί τα απαιτούμενα στοιχεία, ύστερα από παρακουλουθήσεις και καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν αρχικά επ' αυτοφώρω, σε πόλη της επαρχίας, ένας δικηγόρος, ένας υπάλληλος της περιφέρειας και τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι μόλις είχαν καταβάλει από 1.200 ευρώ έκαστος για τα έγγραφα νομιμοποίησής τους στην Ελλάδα. Ακολούθησαν οι συλλήψεις άλλων 19 ατόμων. Και οι 23 συλληφθέντες, (16 Έλληνες και επτά αλλοδαποί), μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, μαζί με τη δικογραφία που σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.
Μεταξύ των επτά αλλοδαπών που έχουν συλληφθεί είναι και πλαστογράφοι, οι οποίοι κατήρτιζαν πλαστά διαβατήρια και άλλα δικαιολογητικά για τους ενδιαφερόμενους. Με αυτά και με ψεύτικες βεβαιώσεις συμπλήρωναν τους φακέλους οι δικηγόροι του κυκλώματος και τους έστελναν για έγκριση στις περιφέρειες εκτός Αττικής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Εμφανίστηκε στην πρώτη συνάντηση σαν μεγαλοπαράγοντας ομάδας με ένα πούρο μιάμιση πιθαμή»
Δείτε αναλυτικά τι ισχύει το Σαββατοκύριακο
Η πρόγνωση του Meteo
Ξεκινούν οι έρευνες με το Abeille Marengo
Υψηλή δραστηριότητα τον Οκτώβριο, χάρη στη γενναιόδωρη συναίνεση 28 οικογενειών δοτών
Μετά την απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες
Ψύχρα στην εκκίνηση, βοριάδες στη διαδρομή προβλέπονται
Η διαδικασία διακόπηκε για την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου
Οι πρώτες πληροφορίες
Για το φερόμενο κύκλωμα με τα «γρηγορόσημα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.