- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε 30 μέρες ξεκινούν οι έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα
H Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα διενεργήσει την επόμενη ηλεκτρονική διασταύρωση
Να σπεύσουν άμεσα να διορθώσουν οι ίδιοι τα λάθη, για να μη χρεωθούν πρόστιμα που δεν οφείλουν να πληρώσουν, καλούν τους ιδιοκτήτες ΙΧ τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών, προαναγγέλλοντας νέο γύρο διασταυρώσεων από τα τέλη Μαρτίου, με βάση και το επιχειρησιακό πλάνο της ΑΑΔΕ.
Τα συναρμόδια υπουργεία εξέδωσαν και Πληροφοριακό Οδηγό με στόχο «την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων», όπως αυτά που ανέκυψαν την τελευταία φορά που επιχειρήθηκε να γίνει διασταύρωση, και, όπως τονίζεται σε δελτίο Τύπου, «ανακοινώνεται ότι, μετά το πέρας 30 ημερών από την έκδοση του συγκεκριμένου Πληροφοριακού Οδηγού, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα διενεργήσει την επόμενη ηλεκτρονική διασταύρωση, σε ημερομηνία που δεν θα ανακοινωθεί εκ των προτέρων. Εφεξής, τηρώντας τις απαιτήσεις του νόμου 4141/2013, θα διενεργεί τουλάχιστον δυο ηλεκτρονικές διασταυρώσεις κάθε έτος, σε ημερομηνίες που επίσης δεν θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΑΔΕ, «η μέχρι σήμερα εμπειρία έχει δείξει ότι, για τη διόρθωση της «εικόνας» των οχημάτων που ανάγεται σε αιτίες του παρελθόντος είναι αναγκαία, πρωτίστως, η ορθή ενημέρωση και η συμβολή των ίδιων των πολιτών».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η διενέργεια της ηλεκτρονικής διασταύρωσης για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων, η οποία έχει αυξημένη κοινωνική σημασία, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 06.06.2017, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, και επέφερε ένα απτό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι κατά το διάστημα που μεσολάβησε από τον Ιούνιο του 2017, οπότε και διενεργήθηκε η πρώτη διασταύρωση, οι ασφαλίσεις οχημάτων αυξήθηκαν κατά 510.000, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, αγγίζοντας, για πρώτη φορά, το ιστορικό μέγεθος των 6,26 εκ. ασφαλισμένων οχημάτων στη χώρα. Συνεπώς, χάρη στη νέα αυτή δράση, ο δημόσιος κίνδυνος από την κυκλοφορία στους δρόμους ενός τόσο μεγάλου αριθμού ανασφάλιστων οχημάτων, μειώθηκε δραστικά».
Ταυτόχρονα, όμως, όπως τονίζεται, «η ηλεκτρονική διασταύρωση κατέδειξε και μια σειρά αστοχιών που οφείλονται, τόσο σε εσωτερικές διοικητικές αδυναμίες -που ξεκινούν αρκετά χρόνια πριν–, όσο και στην κακή ενημέρωση ή αμέλεια των πολιτών. Σε συνέχεια της πρώτης διασταύρωσης, η δημόσια διοίκηση ανέλαβε πρωτοβουλίες αλλαγής του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου, ώστε να δώσει στους πολίτες τη δυνατότητα να διορθώσουν την "εικόνα" του οχήματός τους, όπως αυτή τηρείται στο Μητρώο Οχημάτων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Φανερωμένη
Το χρονικό της υπόθεσης
Και πότε θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι το 2027
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ξανά στο εδώλιο οι δύο ψαράδες για ανθρωποκτονία από πρόθεση
Αλλάζει υπερασπιστική γραμμή
Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία
Υπενθύμιση του ΕΣΘ για το κλείσιμο των επιχειρήσεων σε επτά δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναλυτική πρόγνωση Μαρουσάκη για τις επόμενες ημέρες
Σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση επιβατών
Τι ζητά από τον πρόεδρο της εταιρείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.