Ελλαδα

Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς

Αντιδρούν στο κυβερνητικό σχέδιο για ένταξη των προνηπίων στην υποχρεωτική εκπαίδευση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
paidikoi-stathmoi.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για όσο χρονικό διάστημα εξετάζεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας στη Βουλή, το οποίο προβλέπει την ένταξη των προνηπίων στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Με επιστολή τους ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να του εκθέσουν τα προβλήματα που θα προκύψουν από μια τέτοια εξέλιξη, με χιλιάδες θέσεις συμβασιούχων να βρίσκονται στον αέρα.

Όπως αναφέρουν, θέλουν να δοθεί η δυνατότητα επιλογής στους γονείς σε ποια δομή θα πάνε τα τετράχρονα παιδιά τους τουλάχιστον έως ότου προετοιμαστούν τα νηπιαγωγεία σε όλες τις περιοχές της χώρας. Εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτήρισε «συντεχνιακή» τη ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας, επισημαίνοντας ότι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα χρειάζονται λιγότερο προσωπικό, άρα έρχονται απολύσεις, ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθούν οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς.

Την Τρίτη οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς πραγματοποίησαν απεργία και πορεία διαμαρτυρίας. Η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής δεν δέχθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στους δήμους, στάση την οποία ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε «απαράδεκτη και καταδικαστέα».

Υποσχέσεις Σκουρλέτη

Εν τω μεταξύ, σε συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη υπογράμμισαν το θέμα του ωραρίου.

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί λειτουργούν από τις 07.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα, ενώ αντίθετα τα νηπιαγωγεία λειτουργούν από τις 08.00 το πρωί έως τις 12.45 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα για τους εργαζόμενους γονείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να παρέμβει δραστικά στις ρυθμίσεις που προωθεί το άλλο υπουργείο, τονίζοντας όμως ότι από τη μεριά του θα γίνει κάθε προσπάθεια το Υπουργείο Εσωτερικών να υποστηρίξει με δομές στους δήμους τη διεύρυνση του ωραρίου φύλαξης για τα παιδιά των οποίων οι γονείς εργάζονται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ