Ελλαδα

Στο Σύνταγμα ο Μίκης Θεοδωράκης (video)

«Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε» φώναζε το πλήθος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συλλαλητήριο: Άφιξη Μίκη Θεοδωράκη στο Σύνταγμα

Όλα έτοιμα για το συλλαλητήριο, που είναι προγραμματισμένο για τις 2 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, όπου σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένεται πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα, από τις 12.30 έφτασε και ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος είναι ένας από τους κεντρικούς ομιλητές. Κατά την άφιξή του το πλήθος φώναζε: «Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε». Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα με ορισμένους διαδηλωτές να του προσφωνούν «γεια σας δάσκαλε» και «ευχαριστούμε πολύ». Αυτή την ώρα βρίσκεται μέσα στο ξενοδοχείο Athens Plaza.

Εκτός από τον Μίκη Θεοδωράκη, κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης και ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος. Επίσης, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών κ.α. ενώ έντονη θα είναι και η παρουσία Κρητών. Βέβαιη θεωρείται και η παρουσία απογόνων Μακεδονομάχων στην κεντρική εξέδρα. Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, χαιρετισμό θα απευθύνει η συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Νίνα Γκατζούλη.  

Το συλλαλητήριο συντονίζουν:

  • Παμμακεδονικές Ενώσεις Η.Π.Α., Aυστραλίας, Καναδά, Ευρώπης
  • Μακεδονικά Σωματεία Αφρικής
  • Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων
  • International Hellenic Association
  • Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο
  • Μακεδονικοί Σύλλογοι Αθηνών
  • Ομογενειακές Οργανώσεις ανά τον κόσμο
  • Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης

Από τις 06:00 το πρωί έχουν γίνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες να φτάσουν με ασφάλεια στο Σύνταγμα. Σημειώνεται ότι θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Ομόνοια και Πανεπιστήμιο.  

Εν τω μεταξύ, για τις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια, και γι` αυτό τον λόγο θα δημιουργηθούν ειδικές ζώνες ασφαλείας με φραγμούς της αστυνομίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ