Ελλαδα

Γκρέμισαν το σπίτι του Καζαντζάκη και έφτιαξαν πάρκινγκ;

Αλήθεια ή ψέματα;

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17123101.jpg

Εδώ και λίγες μέρες, (26/12/2017) αναπαράγεται η είδηση πως «Γκρέμισαν το σπίτι του Καζαντζάκη και στη θέση του έφτιαξαν πάρκινγκ» Είναι αλήθεια;

Μερικά παραδείγματα: tvxs.grtribune.greleftherostypos.grolympia.grgazzetta.grfimes.grmononews.gr

17123105.jpg

Όλα ξεκίνησαν την 26η Δεκ. 2017, όταν ο συγγραφέας Άρης Σφακιανάκης δημοσίευσε στο facebook μια φωτογραφία του πάρκινγκ και την συνόδευσε με το παρακάτω κείμενο: «Εδώ ήταν κάποτε το σπίτι του Νίκου Καζαντζάκη στο Ηράκλειο. Το γκρέμισαν για να κάνουν πάρκινγκ. (Τα σχόλια δικά σας)».

17123103.jpg

Δεκάδες ιστοσελίδες αναδημοσίευσαν την παραπάνω ανάρτηση και το διαδίκτυο γέμισε με αγανακτισμένους να φωνάζουν «ντροπή», για το γκρέμισμα του σπιτιού όπου γεννήθηκε ο μεγάλος λογοτέχνης.

Όμως δεν είναι όπως τα παρουσιάζουν. Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με το Μουσείο Καζαντζάκη, το Δήμο Ηρακλείου και την Πολεοδομία για να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο συγκεκριμένο οικόπεδο, στην οδό που φέρει το όνομα του Καζαντζάκη υπήρχε παλιά το σπίτι που γεννήθηκε. Το σπίτι αυτό είχε πουληθεί και έπαθε τεράστιες ζημιές στο Β παγκόσμιο πόλεμο από βομβαρδισμό. Ο Νίκος Καζαντζάκης κάποια στιγμή την δεκαετία του 50, λίγο πριν πεθάνει ενδιαφέρθηκε να το αγοράσει αλλά δεν τα κατάφερε γιατί ο νέος ιδιοκτήτης ζητούσε ένα εξωφρενικό ποσό.
[Τα σπίτια που αγάπησε ο Νίκος Καζαντζάκης κι η ανεκπλήρωτη επιθυμία]

Διαβάστε τη συνέχεια στα ELLINIKA HOAXES

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ