Ελλαδα

Ελληνίδες εκπορνεύονται για μόλις 2 ευρώ;

Η αλήθεια πίσω από την είδηση που ανακυκλώνεται

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26856794_1430000920401607_465855996_n.jpg

Είναι αλήθεια πως σύμφωνα με δημοσιεύματα των «Washington Post» και  «Times», οι νέες Ελληνίδες γυναίκες εκπορνεύονται σήμερα για την τιμή ενός σάντουιτς;

Στο nikosxeiladakis.gr πρόσφατα και iefimerida.grdimokratiki.gr και δεκάδες άλλα παλιότερα, διαβάζουμε:
 
arheio-lipsis-5.png
ONLARISSA.GR - Λιμάνι Αγιοκάμπου


Είναι αλήθεια;

Το Νοέμβριο του 2015, δημοσιεύτηκαν άρθρα στους Times (αρχική πηγή με την υπογραφή της δημοσιογράφου Ανθής Καρασάββα) και τη Washington Post, που ισχυρίζονταν πως λόγω της λιτότητας που μαστίζει την Ελλάδα για έκτη συνεχή χρονιά, πολλές νεαρές Ελληνίδες, κυρίως φοιτήτριες, έχουν αναγκαστεί να εκπορνεύονται ακόμη και για να αγοράσουν ένα σάντουιτς ή μια τυρόπιτα. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ισχυρισμοί των δυο μιντιακών κολοσσών, μεταδόθηκαν σε κάθε γωνιά του πλανήτη και προκάλεσαν αντιδράσεις.

Ο ισχυρισμός προήλθε από δηλώσεις του Γρηγορίου Λάζου, καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στους Times του Λονδίνου, σύμφωνα με τις οποίες, από την έρευνα που είχε διεξάγει, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στις Ελληνίδες που κατέφυγαν στη πορνεία. Οι Times αναφέρουν πως ο κ. Λάζος τους είπε πως «Μερικές γυναίκες το κάνουν (πορνεία), για μια τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς επειδή πεινάνε και πρέπει να φάνε«.

Η είδηση έγινε αμέσως πρώτο θέμα στη χώρα μας, με πηχυαίους τίτλους και ανακυκλώνεται ως τις μέρες μας.

katagrafi-2.jpg

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ