Ελλαδα

Σε κατάσταση εκτάκτης ανάγκης Αγρίνιο και Μεσολόγγι (εικόνες, video)

Σοβαρές καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγρίνιο, πλημμύρες, Μεσολόγγι
agrinionews.gr

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας των δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου αποφάσισε το συντονιστικό όργανο που συνεδρίασε το απόγευμα του Σαββάτου στο Μεσολόγγι, παρουσία τού περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Επίσης, αποφασίσθηκε να οριστούν επιτροπές από τους δήμους και την περιφερειακή ενότητα για αυτοψίες σε πληγείσες κατοικίες, υποδομές και επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, στην περιοχή του Αγρινίου:

  • ​Πλημμύρισε μεγάλος αριθμός υπογείων σπιτιών καταστημάτων και επιχειρήσεων.
  • Σημειώθηκαν πλημμύρες στις κοινότητες Ζευγαράκι, Καινούργιο, Κυρά Βγένα και Παραβόλα.
  • Κάτοικοι απομάκρυναν λάσπες, νερά και φερτά υλικά με ό,τι μέσο είχαν στη διάθεσή τους (σκούπες, φτυάρια).
  • Μηχανήματα του δήμου, της περιφέρειας και ιδιωτών προχώρησαν σε διανοίξεις δρόμων.
  • Συνεργεία αποκατέστησαν τα προβλήματα στην υδροδότηση.

Αγρίνιο: Ορμητικός χείμαρρος μέσα στην πόλη, 02/12/17

Πλημμύρες στο κέντρο του Αγρινίου

Η κακοκαιρία «χτύπησε» και το Αγρίνιο

Καταστροφές στο Μεσολόγγι

Εν τω μεταξύ, εκτεταμένες είναι, σύμφωνα με τον απολογισμό του Δήμου Μεσολογγίου, οι καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις περιοχές του Αιτωλικού, του Χρυσοβεργίου, των Φραγκουλέικων και των Οινιαδών, κυρίως στην περιοχή του Νεοχωρίου.

Ειδικότερα, έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε:

  • Οδικό δίκτυο, υποδομές,
  • κατοικίες, αποθήκες, ποιμνιοστάσια και
  • καλλιέργειες.

Την ίδια στιγμή σοβαρά προβλήματα καταγράφονται, λόγω της συνεχιζόμενης έντονης βροχόπτωσης, στο Ευηνοχώρι και σε ορεινές κοινότητες, όπως τα Ελληνικά, Μούσουρα, Ρέτσινα, Κουδούνι, 'Αγιος Γεώργιος και Κουτσοχέρι.

Τα μηχανήματα του δήμου καταβάλλουν προσπάθειες διάνοιξης κοινοτικών δρόμων των τοπικών κοινοτήτων Χρυσοβεργίου, Χαλίκι, Μαγούλες και Σταμνάς, προκειμένου να αποκατασταθεί η πρόσβαση των κατοίκων προς τα σπίτια τους ή τους αγροτικούς και αποθηκευτικούς χώρους που έχουν υποστεί ζημιές.

Παράλληλα, οι τεχνικές υπηρεσίες της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης αποχέτευσης αποκαθιστούν το δίκτυο υδροδότησης στους οικισμούς Μαγούλες και Χαλίκι, ενώ τα προβλήματα στην ύδρευση συνεχίζονται στην κοινότητα των Φραγκουλέικων, καθώς οι κατολισθήσεις στην εθνική οδό, στο ύψος του φαραγγιού της Κλεισούρας, και η υποχώρηση του οδοστρώματος, δεν επιτρέπουν τη διέλευση των μηχανημάτων.

Κλειστοί δρόμοι

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κλειστή θα παραμείνει μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου η νέα εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων, από τη διασταύρωση Αγγελοκάστρου, έως τον κόμβο Συκιάς, λόγω της καθίζησης που υπέστη το οδόστρωμα από την έντονη βροχόπτωση.

Κλεισούρα, κατολισθήσεις
agrinionews.gr

Κλεισούρα, κατολισθήσεις
agrinionews.gr

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται, είτε μέσω της Ιόνιας Οδού, είτε μέσω του παράπλευρου επαρχιακού οδικού δικτύου, ανάλογα με τον προορισμό των οχημάτων.

Επίσης, κλειστή είναι στο 10ο χιλιόμετρο η επαρχιακή οδός Χάνι Μπάγια προς Μάστρο και κυκλοφορία γίνεται μέσω παρακαμπτήριας οδού.

Ακόμη, κλειστή είναι στο 6ο χιλιόμετρο η επαρχιακή οδός Παραβόλα - Καλλιθέα - Προυσού και η κυκλοφορία γίνεται μέσω Θέρμου - Λευκού, ενώ κλειστή είναι και η επαρχιακή οδός Καλλιθέα -Λαμπίρι έως τα όρια του νομού, όπως επίσης και η οδός Φραγκουλέικα - Ελληνικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ