Ελλαδα

Δοκιμάζεται η Αιτωλοακαρνανία από την κακοκαιρία: Πλημμύρισαν σπίτια στο Αγρίνιο - Κόπηκε ο δρόμος στην Κλεισούρα (εικόνες, video)

Γέμισαν λάσπη και χώματα οι κεντρικοί δρόμοι - Κλειστή επ' αόριστον η Εθνική Οδός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγρίνιο, πλημμύρες
agrinionews.gr

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Αιτωλοακαρνανία, με τοπικούς παράγοντες να κάνουν λόγο για μεγάλη ποσότητα νερού μέσα σε ελάχιστη ώρα.

«Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι ανάλογο στο παρελθόν» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Παπαναστασίου, ζητώντας να κηρυχτεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κεντρικοί δρόμοι στο Αγρίνιο πλημμύρισαν. Οι οδοί Δ. Σταΐκου, Καραπάπα και Δημοτσελίου θύμισαν λασπότοπο, καθώς μεγάλος όγκος νερού και φερτών υλικών μεταφέρθηκαν από ρέμα που υπερχείλισε στην περιοχή του γηπέδου του Παναιτωλικού.

Πλημμυρισμένος δρόμος Δ  Σταΐκου – Αγρίνιο 2 12 2017

Αγρίνιο, πλημμύρες
agrinionews.gr

Αγρίνιο, πλημμύρες
agrinionews.gr

Πλημμύρισαν ισόγειες κατοικίες και επιχειρήσεις. Κάτοικοι με φτυάρια και λάστιχα ξεκίνησαν τον καθαρισμό των αυλών, των πεζοδρομίων και των επιχειρήσεών τους από τη λάσπη, τα χώματα, τις πέτρες και το νερό της βροχής.

Αγρίνιο, πλημμύρες
agrinionews.gr

Αγρίνιο, πλημμύρες
agrinionews.gr

Πλημμύρες στο κέντρο του Αγρινίου

Κατολισθήσεις στα ορεινά - Καταστράφηκαν καλλιέργειες

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πτώση βράχων σε τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας. Παράλληλα, χείμαρροι υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν καλλιέργειες.

Μιλωντας ο δήμαρχος Αγρινίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε: «Υπάρχουν υποδομές που είναι κυριολεκτικά θαμμένες κάτω από τη λάσπη. Ήταν απίστευτη η ποσότητα της βροχής που έπεσε σήμερα το πρωί».

«Ήδη κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να φιλοξενήσουμε σε ξενοδοχεία συμπολίτες μας, που τα σπίτια τους υπέστησαν ζημιές από τα πλημμυρικά φαινόμενα» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι στην επιχείρηση καθαρισμού και αποκατάστασης των ζημιών συνδράμουν κλιμάκια του δήμου αλλά «και ιδιωτικά μηχανήματα που έχουμε μισθώσει».

«Κόπηκε» η Εθνική Οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων

Εν τω μεταξύ πρωτοφανής είναι η κατάσταση στο τμήμα της Νέας Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων που διασχίζει το φαράγγι της Κλεισούρας.

Ο δρόμος έχει κλείσει σε τουλάχιστον τέσσερα σημεία λόγω κατολισθήσεων, με μηχανήματα της περιφέρειας να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να απομακρύνουν τα χώματα και τους βράχους.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Προσωρινή  διακοπή  της  κυκλοφορίας  των  οχημάτων και στα δυο ρεύματα κατεύθυνσης της Νέα Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων (από τη διασταύρωση Αγγελοκάστρου, χιλιομετρική θέση 48+350, έως το κόμβο Συκιάς, χιλιομετρική θέση 58+000) κατά το χρονικό διάστημα από σήμερα (02-12-2017) έως την (22-12-2017).

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται είτε μέσω της Ιόνιας Οδού ή μέσω του παράπλευρου Επαρχιακού Οδικού δικτύου ανάλογα με τον προορισμό των οχημάτων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Με πληροφορίες από agrinionews.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ