- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπερβάσεις του ορίου του όζοντος
Συστάσεις στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού να μένουν σε εσωτερικούς χώρους
Υπερβάσεις του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) αλλά και συναγερμού (240 μg/m3) για το όζον κατέγραψε το Δίκτυο Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, ενώ το κύμα καύσωνα θα συνεχιστεί όλο το Σαββατοκύριακο. Την Κυριακή, δε, αναμένεται και μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα ανατολικά και τα νότια.
Το υπουργείο Υγείας συστήνει σε άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα. Μείωση των τιμών όζοντος αναμένεται αργά το απόγευμα.
Σε ετοιμότητα για την προστασία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού οι περιφέρειες και οι δήμοι, εννέα κλιματιζόμενες λέσχες φιλίας στην Αθήνα θα είναι ανοιχτές το Σαββατοκύριακο από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Σε ετοιμότητα όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας για τη μεταφορά σε κλιματιζόμενο χώρο ατόμων που το έχουν ανάγκη. Στη διάθεση των πολιτών ο τετραψήφιος αριθμός 1595.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων
Τι ισχύει για το delivery και τις εργασίες στην ύπαιθρο
Δείτε ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»
Η απότομη αλλαγή του καιρού που έφερε προβλήματα στο οδικό δίκτυο
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.