Ελλαδα

Πέθανε ο Μάκης Ψωμιάδης

 Σε ηλικία 60 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316627-624643.jpg

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα των Φώτων σε ηλικία 60 ετών ο φυλακισμένος Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ελπίς, έπεται από έμφραγμα.

Ο Μάκης Ψωμιάδης, μια από τις πιο αμφιλεγόμενες μορφές του ελληνικού αθλητισμού και lifestyle γεννήθηκε το 1955 στην Καβάλα.

Tο 1987 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του από την Ιντερπόλ. Όπως είχε αποκαλύψει ο «Pιζοσπάστης», ο ανακριτής της Γενεύης Barley Capole εξέδωσε ένταλμα σύλληψης στις 6.9.1987 για «απάτη και πλαστογραφία τίτλων». Κατηγορήθηκε, τότε, συνολικά για έξι εγκλήματα και δεν μπήκε ποτέ φυλακή. Και δύο χρόνια αργότερα, ο Τύπος αποκαλύπτει ότι «ο 34χρονος πρόεδρος της Ερασιτεχνικής AEK κατηγορείται για συμμετοχή σε κύκλωμα λαθρεμπορίας και πώλησης χρυσού, παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος και λαθρεμπόριο βίντεο».

Το 1988 εμπλέκεται για πρώτη φορά στα αθλητικά σωματεία από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ της οποίας διετέλεσε και πρόεδρος.

Tο 1995 αποφασίζει να εισβάλει και στον χώρο του Tύπου. Eκδίδει την εφημερίδα «Tο Όνομα», η οποία όμως τον μπλέκει σε μεγάλες περιπέτειες με τον πρώην υπουργό ΠEXΩΔE, Kώστα Λαλιώτη.

Το 1999, έπετα από διάλειμμα αρκετών ετών ο Ψωμιάδης βεπιστρέφει, αυτή τη φορά στον Εθνικό Πειραιώς ο οποίος αγωνιζόταν στην Β' Εθνική.

Tον χειμώνα του 2004 συγκρούεται με τον Nτέμη Nικολαΐδη. Τον κατηγορεί ότι δεν κάνει καλή ζωή και για να το αποδείξει εισβάλλει αργά το βράδυ στο σπίτι του. O «Mπιγκ Mακ» στο μεταξύ είναι ιδιοκτήτης του Aκράτητου, τον οποίο, ως γνωστόν, οδήγησε στην καταστροφή. O Nικολαΐδης ψάχνει σχολαστικά τα βιβλία και βγάζει «λαβράκι»: 11 εκατομμύρια ευρώ ήταν περασμένα στα βιβλία για έργα στους Θρακομακεδόνες που δεν έγιναν ποτέ! Ο «Μπιγκ Μακ» καταδικάστηκε ερήμην σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση χωρίς δικαίωμα εξαγοράς ή αναστολής, ωστόσο δεν μπήκε φυλακή. 

2005: Επόμενη στάση Ακράτητος. Ίσως η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ψωμιάδη με τις ποδοσφαιρικές ομάδες, καθώς απέτυχε να κρατήσει την ομάδα στην Α' Εθνική και η οποία υποβιβάστηκε αρχικά στη Β' και στη συνέχεια λόγω χρεών έπεσε στα ερασιτεχνικά και ουσιαστικά... εξαφανίστηκε από το χάρτη. Μάλιστα εκείνη τη χρονιά η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού είχε βγάλει τη διοίκηση της ΠΑΕ παράνομη λόγω Ψωμιάδη, αλλά τελικά έπεσε ένα πρόστιμο... 15.000 ευρώ και τέλος.

Το 2006 αναλαμβάνει την Καβάλα και την μετονόμασε σε Νέα Καβάλα λόγω χρεών, παίροντάς την από την Γ' Εθνική την ανέβασε μέσα σε 3 χρόνια στην Superleague.

Το 2009, ο Μάκης Ψωμιάδης επιδίδεται σε μια πρωτοφανή έκφανση νεοπλουτισμού, επιβραβεύοντας την ομάδα του, την Καβάλα, έπειτα από τη νίκη της επί της παλιάς του αγαπημένης, ΑΕΚ, με μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών.

«Μια μία μαύρη σακούλα απορριμμάτων γεμάτη χαρτονομίσματα των 500 ευρώ μπήκε στα αποδυτήρια της Καβάλας ο Μάκης Ψωμιάδης και άρχισε να τα μοιράζει στους ''Αργοναύτες'' μαζί με τα συγχαρητήριά του! Η διοίκηση είχε ανακοινώσει ότι οι παίκτες θα μοιραστούν 100 χιλ. ευρώ πριμ νίκης, αλλά δεν είχε ανακοινώσει τον τρόπο που θα εισπραχθεί» έγραψαν οι εφημερίδες.

Αργότερα ήρθε η σύλληψή του, καθώς το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση των στημένων αγώνων. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ