- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αγάλματα κομμάτια
Τελευταία φορά που κάποιος τιμωρήθηκε για καταστροφή αγαλμάτων ήταν το 415 πΧ
Φωτογραφίες από τον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Αθηνών και απ’ ό,τι απέμεινε από τους βανδαλισμούς που έκαναν πάνω σε ορισμένα απ’ αυτά που βρίσκονται εκεί, απαίδευτοι που βρίσκουν αυτό τον τρόπο για να εκδηλώσουν την... οργή τους και το διαταραγμένο του χαρακτήρα τους.
Ευτυχώς, υπάρχουν και αρκετά τα οποία έχουν γλιτώσει αλλά για πόσο ακόμη, μια και η έννοια της τιμωρίας είναι άγνωστη και κινδυνεύει να θεωρηθεί, για όποιον την αναφέρει ή την προτείνει, συνώνυμη με άλλες κατάπτυστες.
Τελευταία φορά που κάποιος τιμωρήθηκε για καταστροφή αγαλμάτων ήταν το 415 π.Χ., την εποχή που έδρασαν οι Ερμοκοπίδες, οι οποίοι μέσα σµ ένα βράδυ κατέστρεψαν τις «Ερμές» (αγαλματίδια τα οποία αποτελούντο από την κεφαλή του Ερμή και αντί σώματος είχαν τετράπλευρη λίθινη ή μαρμάρινη στήλη).


Τότε ο δήμος συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο στην εκκλησία και όρισε «ζητητές (ερευνητές - ανακριτές)» αναθέτοντας τη διεξαγωγή των ερευνών. Εκδόθηκε ψήφισμα το οποίο προκήρυσσε πρωτοφανή για την εποχή «μήνυτρα (αμοιβή)» για την αποκάλυψη των επικηρυγμένων δραστών.
Από τότε έχουν περάσει σχεδόν 2.500 χρόνια και το μόνο που γίνεται είναι να επαναλαμβάνεται κάθε λίγο και λιγάκι το ίδιο έργο, σκηνοθετημένο από τους «γνωστούς άγνωστους» προβληματικούς τύπους οι οποίοι θεωρούν μαγκιά τον ισοπέδωση των πάντων.
Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για τη φύλαξη όλων αυτών των θησαυρών, πολύ φοβάμαι ότι σε λίγο την ομορφιά των νεοκλασικών κτιρίων και των γλυπτών που κοσμούν αρκετά σημεία της πόλης θα τα βλέπουμε μόνο στα βιβλία.



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόγνωση του μετεωρολόγου για τις επόμενες μέρες
Τέσσερις συλλήψεις σε Μυτιλήνη, Πάτρα και Κάλαμο
Στην περιοχή θα παραμείνουν το βράδυ 227 πυροσβέστες με 57 οχήματα
Διετέλεσε Αντιπρόεδρος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της ΕΕΤΤ από τον Φεβρουάριο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2026
Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στον περιορισμό του μετώπου και στην αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσής του
Η πυρκαγιά έχει πλησιάσει κατοικημένη περιοχή
Ενισχύονται από το Λαύριο για την εξυπηρέτηση των επιβατών
Εκτεταμένη κάλυψη από βαλκανικά ΜΜΕ για τη φωτιά - Αποτελεί κορυφαίο προορισμό
Τα στατιστικά δεδομένα - Ποια είναι η εικόνα στην Ελλάδα
Καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι εξαιρετικά υψηλός
Μήνυμα του Παναγιώτη Τσιαλούκη για τη φωτιά στη Σίβηρη
Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιήθηκαν τέσσερα δρομολόγια
Οι στιγμές αγωνίας και η διάσωση από το Λιμενικό
Σε κατηγορία κινδύνου 4
Μεταξύ των τραυματιών είναι και μικρά παιδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.