- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Mad Pride στο Παρίσι και τη Μασσαλία
Διαδήλωση κατά του στιγματισμού των ατόμων με ψυχικές διαταραχές
Δεκάδες άνθρωποι στο Παρίσι και τη Μασσαλία έλαβαν μέρος στο Mad Pride, μια διαδήλωση καταγγελίας του στιγματισμού και των προκαταλήψεων κατά των ατόμων που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές.
Συγκεκριμένα στο Παρίσι, 400 περίπου άτομα παρέλασαν σε εορταστική ατμόσφαιρα, μέχρι την Πλατεία της Βαστίλης, κρατώντας ένα μεγάλο πανό με το σύνθημα «Τρελοί, ε και;», συνοδευόμενοι από πολύχρωμα άρματα, τύμπανα, φορώντας πόντσο με ζωηρά χρώματα, στολές αρλεκίνου, πιτζάμες και καπέλα γελωτοποιών.
«Εδώ και δεκαετίες τα προβλήματα ψυχικής υγείας παραπέμπουν σε επικινδυνότητα» δήλωσε ο Φιλίπ Γκεράρ, πρόεδρος της Mad Pride 2015 και της οργάνωσης Advocacy France.
«Σήμερα, θέλουμε να δείξουμε το αντίθετο, ότι τα άτομα που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές μπορούν να κυκλοφορούν στον δρόμο χωρίς να επιτίθενται σε κανέναν. Αρκετά με τους ψηλούς γκρίζους τοίχους και τις λευκές μπλούζες, θέλουμε να δείξουμε τα χρώματά μας» τόνισε ο Γκεράρ.
«Το θεωρώ καλό που αναλαμβάνουμε την ευθύνη και κατεβαίνουμε στο δρόμο για να δείξουμε ότι είμαστε άνθρωποι σαν τους άλλους» δήλωσε η Κατί, 42 ετών, που πάσχει από διπολική διαταραχή και κρατούσε πινακίδα που έγραφε: «Είμαι διπολική, αλλά το φροντίζω».
«Η ιδέα είναι να διεκδικήσουμε μία σωστή ψυχιατρική στη Γαλλία, διότι πιστεύουμε ότι στα περισσότερα μέρη δεν είναι. Αυτό που θα θέλαμε είναι, για παράδειγμα, να σταματήσουμε να φοράμε πιτζάμα στο νοσοκομείο» δήλωσε, φορώντας πιτζάμα, ο Ματιέ, 33 ετών, πρόεδρος της οργάνωσης Humanpsy που διεκδικεί μία ουμανιστική ψυχιατρική.
Στη Μασσαλία, άλλα εκατό άτομα, εκ των οποίων κάποιοι μεταμφιεσμένοι, διαδήλωσαν με συνθήματα όπως «Περισσότερη ενσυναίσθηση, λιγότερη τρέλα» και «Θεραπεία εάν θέλω, όταν θέλω».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καρέ καρέ τα δραματικά δευτερόλεπτα
Η Ελλάδα καλείται να προσαρμόσει τον αμυντικό της σχεδιασμό στη νέα πραγματικότητα, όπου η ισχύς μετριέται πλέον σε ετοιμότητα, τεχνολογία και αντοχή
Μια ματιά στην κατάσταση της Μεγάλης Βρετανίας, με βάση νέα στοιχεία του YouGov και την επικαιρότητα
Δεν θα φιλοξενεί πλέον κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα
Από το «Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back»
Κλιμακώνεται η κρίση - Πληροφορίες ότι το ένα πλοίο είναι ελληνικό
Γνωρίζονται από το μακρινό 1989
H συμφωνία ανέρχεται στα 110 δισ. δολάρια
H απόφαση ελήφθη λόγω της νέας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Τα λάθη του Μακαρίου, το πραξικόπημα και το μέλλον του νησιού
Η δολοφονία της έχει προκαλέσει νέα ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτικών στη χώρα
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι είχε συζητήσει τη νομική δυνατότητα σύλληψης του
Oνομάστηκε χαϊδευτικά «Όιστερ» από την κάρτα μετακινήσεων της πόλης
O άλλοτε ηγέτης των Σαντινίστας κυβερνά αδιάλειπτα από το 2007
Τι σχεδιάζει η Ουάσιγκτον
Ο νέος πρωθυπουργός επιδιώκει την απομάκρυνση των καταλοίπων της περιόδου Όρμπαν
Ο Γουάνγκ Τζιμπίνγκ έγραφε ποιήματα ανάμεσα στις παραγγελίες και κατέκτησε το βραβείο Λου Σουν
Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες ναυτικοί
Από την Πέμπτη μαίνεται η πυρκαγιά βόρεια της Μαδρίτης
Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον βασιλιά Κάρολο – Το πρώτο τηλέφωνο στον Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.