- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
Βρετανία: Κοινοβουλευτική έρευνα για τις συνεχείς αποτυχίες στη Eurovision
Επιτροπή βουλευτών καλεί το BBC για εξηγήσεις μετά τις διαδοχικές χαμηλές πτήσεις
Κοινοβουλευτική επιτροπή στη Βρετανία θα εξετάσει τις επιλογές της χώρας στη Eurovision και τα αίτια των χαμηλών επιδόσεων στον διαγωνισμό τραγουδιού
Η πρόεδρος ισχυρής κοινοβουλευτικής επιτροπής στη Βρετανία αποφάσισε να διερευνήσει γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τόσο κακή απόδοση στη Eurovision τα τελευταία χρόνια.
Η Ντέιμ Κάρολαϊν Ντίνεϊτζ, επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφιακής Πολιτικής, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού, δήλωσε στο BBC ότι η επιτροπή θέλει να διαλευκάνει ποιος επιλέγει τον εκπρόσωπο της Βρετανίας στη Eurovision, με ποια κριτήρια, και αν η θλιβερή πορεία των τελευταίων ετών οφείλεται σε κακή επιλογή τραγουδιού, αδύναμη ερμηνεία ή κάτι άλλο.
Πριν από το 2000, η Βρετανία μπορούσε να είναι υπερήφανη για τις επιδόσεις της. Κατατασσόταν στην πρώτη δεκάδα κάθε χρόνο, με εξαίρεση τις διοργανώσεις του 1978, του 1987 και του 1999, ενώ είχε κερδίσει τον διαγωνισμό το 1997 με το «Love Shine a Light» των Katrina and the Waves.
Έκτοτε όμως, έχει βρεθεί στην πρώτη δεκάδα μόλις τρεις φορές και έχει τερματίσει στην τελευταία θέση έξι φορές: το 2003, το 2008, το 2010, το 2019, το 2021 και το 2026.
Ο καλλιτέχνης που εκπροσωπεί τη Βρετανία επιλέγεται από το BBC, με τη στήριξη δισκογραφικής εταιρείας ή εταιρείας διαχείρισης καλλιτεχνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοβουλευτική επιτροπή των Κοινοτήτων αναμένεται τους επόμενους μήνες να ακούσει τις απόψεις στελεχών του BBC, καθώς και ειδικών από τη μουσική βιομηχανία.
Η φετινή τελευταία θέση
Το 2026, η Βουλγαρία κέρδισε τον διαγωνισμό, με την Ντάρα να κατακτά τη νίκη με το τραγούδι «Bangaranga». Η 27χρονη τραγουδίστρια χάρισε στη χώρα την πρώτη της νίκη στη Eurovision, καθώς η Βουλγαρία συμμετείχε για πρώτη φορά το 2005 και είχε απουσιάσει από τις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις.
Η Βρετανία τερμάτισε τελευταία με τον Look Mum No Computer, γνωστό και ως Σαμ Μπάτλ. Ο YouTuber, ο οποίος κατασκευάζει τα δικά του συνθεσάιζερ, δεν κατάφερε να πείσει το κοινό με το τραγούδι «Eins, Zwei, Drei». Το τραγούδι συγκέντρωσε μηδέν βαθμούς στην ψηφοφορία του κοινού, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα σε καμία από τις χώρες που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.
Ο διαγωνισμός έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ολοένα και πιο έντονη πολιτική διάσταση, κυρίως λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ, το οποίο λαμβάνει μέρος στη Eurovision από το 1973.
Η Ιρλανδία πρόκειται να μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, λόγω του πολέμου στη Γάζα. Ήταν μία από τις πέντε χώρες, μαζί με την Ισλανδία, την Ολλανδία, την Ισπανία και τη Σλοβενία, που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση, διαμαρτυρόμενες για τη συμμετοχή του Ισραήλ.
(Με πληροφορίες The Guardian)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η ευθύνη για τη σύγκρουση βαραίνει τη φιλιππινέζικη πλευρά», δηλώνει το Πεκίνο
Εδώ και καιρό κάποιοι στη στενή ομάδα ανθρώπων του Προέδρου των ΗΠΑ ανησυχούν γι’ αυτή τη νεόκοπη οικειότητα
Καμία πλευρά δεν διαθέτει πλειοψηφία για τον σχηματισμό κυβέρνησης
Επιτροπή βουλευτών καλεί το BBC για εξηγήσεις μετά τις διαδοχικές χαμηλές πτήσεις
«Η Ρωσία θα πράξει λάθος αν συνεχίσει να ενεργεί με αυτόν τον τρόπο», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος
Το φίδι ονομάστηκε επιστημονικά Lielaphis slashi, έχει κοκκινωπό-καφέ χρώμα με μήκος περίπου 71 εκατοστά
Στην ψηφοφορία συμμετέχουν συνολικά 10 κόμματα που είναι όλα πιστά στον Κρεμλίνο
Η σύλληψη τουριστών κινδυνεύει «να αποβεί πραγματικά βλαπτική», δηλώνει το Συμβούλιο Τουρισμού
Η Ρώμη βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων
Η οικογένεια του 44χρονου επιμένει ότι ο νεαρός άντρας διασύρθηκε και πιέστηκε για κάτι που δεν έκανε με αποτέλεσμα να βάλει τέλος στη ζωή του
Η 75χρονη είχε αντιληφθεί ότι χρειάζεται βοήθεια, αλλά δεν του την παρείχε
Ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας με νέα ευρωπαϊκά κονδύλια
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η σταρ του YouTube στηρίζει τα παιδιά της Παλαιστίνης μετά την αποπομπή του ράπερ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι θα περιλάμβανε η συμφωνία, ποιες δυσκολίες υπάρχουν και πώς επηρεάζει άλλες χώρες
Εγκληματική οργάνωση πίσω από το έγκλημα «βλέπουν» οι αρχές
Η δημοφιλής διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια, η εκστρατεία χρηματοδότησής της και η πόλωση
Το χρονικό της υπόθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.