- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Νεπάλ: Εβδομάδες μετά την καταστροφική πλημμύρα, χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται
Οι περισσότερες από τις σορούς των νεκρών που έχουν περισυλλεγεί δεν έχουν αναγνωριστεί
Συγγενείς εξακολουθούν να αναζητούν απαντήσεις από τις αρχές καθώς σβήνουν οι ελπίδες για την εξεύρεση επιζώντων
Μόνον περίπου το 7% των σορών των νεκρών που έχουν περισυλλεγεί μετά την καταστροφική πλημμύρα στο Νεπάλ έχουν αναγνωριστεί, γεγονός που υπογραμμίζει το μέγεθος του έργου που απαιτείται να γίνει ώστε χιλιάδες οικογένειες να μάθουν για την τύχη αγαπημένων τους προσώπων που εξακολουθούν να αγνοούνται.
Εβδομάδες μετά τη φονική κατολίσθηση και τις πλημμύρες που προκλήθηκαν στα σύνορα του Νεπάλ με την Κίνα από την κατάρρευση παγετώνα, συγγενείς εξακολουθούν να αναζητούν απαντήσεις από τις αρχές καθώς σβήνουν οι ελπίδες για την εξεύρεση επιζώντων.
Περίπου 5.200 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, συμπεριλαμβανομένων 636 αλλοδαπών, μετά την καταστροφή που σάρωσε ορεινές κοινότητες και υδροηλεκτρικά εργοστάσια, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 1.399 ανθρώπους, αναφέρει σε δήλωσή της που εστάλη στο Reuters η Εθνική Αρχή Μείωσης του Κινδύνου και Διαχείρισης Καταστροφών του Νεπάλ.
Η υπηρεσία αυτή σημείωσε ότι έχει συλλέξει δείγματα DNA από 1.206 σορούς και 1.889 δείγματα από μέλη των οικογενειών των αγνοουμένων.
Παρόλα αυτά, συνολικά μόνον 105 σοροί έχουν αναγνωριστεί και παραδοθεί σε μέλη της οικογένειάς τους, πρόσθεσε.
Οι αρχές έχουν αναπτύξει drones με θερμικές κάμερες και ελικόπτερα στις έρευνες και έχουν φέρει ειδικούς για τη διάσωση εργατών που έχουν παγιδευτεί σε σήραγγες.
Οι έρευνες για τους αγνοουμένους έχουν οδηγήσει σε ορισμένες αξιοσημείωτες διασώσεις ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί σε σήραγγες υδροηλεκτρικών εργοστασίων του Νεπάλ.
Ωστόσο η τακτική ροή πληροφοριών για τις προσπάθειες διάσωσης που υπήρχε κάποια στιγμή έχει επιβραδυνθεί, σύμφωνα με οικογένειες ξένων πολιτών.
«Οι στενοί χώροι με αέρα, το δύσκολο γεωγραφικά ορεινό έδαφος και το μέγεθος των ερειπίων που έχουν συσσωρευτεί αποτελούν τις μέγιστες προκλήσεις για τον εντοπισμό των αγνοουμένων», σύμφωνα με την υπηρεσία.
Αυτή προσέθεσε ότι παρέχει τακτικά ενημερώσεις στις πρεσβείες και τις οικογένειες μέσω άμεσων και έμμεσων διαύλων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί CNN, MSNOW και Politico ότι «δημοσίευσαν ευαίσθητες ή διαβαθμισμένες πληροφορίες»
Η «πύρινη» ομιλία του Γάλλου προέδρου από το βήμα του ΟΗΕ και η αντίδραση του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Εξετάζεται από τις αρχές να πρόκειται για βεντέτα
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ήταν μεταξύ των καλεσμένων που παρευρέθηκαν στην τελετή στη Villa Albertine
Η «συμφωνία χωρίς τέλος» προβλέπει δύο νέες βάσεις
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τάση αυτή πιθανότατα συνδέεται με την ταχύτερη πρόσβαση σε διαγνώσεις
Μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθεί στην εκπαίδευση γιατρών
Και ο ΟΗΕ στο στόχαστρο
«Είναι ο πεθερός ενός παίκτη της Γουέστ Χαμ;», απάντησε ο πρώην δήμαρχος Μάντσεστερ
«Επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο»
Έναν χρόνο μετά τη φονική επίθεση σε συναγωγή
Ακυρώθηκαν οι 3 επόμενες συναυλίες
Ένα σημείο τριβής αφορά την κηδεία της
Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη περίοδο 2025-2026
Έναν μήνα αφότου εξέπνευσε σε ηλικία 36 ετών
Οι αναφορές στο Στενό του Ορμούζ και το μήνυμα στον Πούτιν
Σύμφωνα με όσα φέρονται να είπαν στην αστυνομία, η πράξη τους έγινε «για πλάκα»
Εν μέσω διαμάχης με μέσα μαζικής ενημέρωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.