- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άντριου Τέιτ: Το παραλήρημα στο Χ μέσα από τη φυλακή
Τα δύο μηνύματα στο Χ και η αντίδραση του δικηγόρου των διαβόητων αδελφών
Τη στιγμή που ο δικηγόρος του ισχυρίζεται ότι είναι σε απομόνωση, ο Τέιτ ανεβάζει tweets
Μηνύματα μέσα από τη φυλακή στέλνει ο Άντριου Τέιτ, την ώρα που ο δικηγόρος του ισχυρίζεται ότι βρίσκεται σε «απομόνωση».
Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Άντριου Τέιτ όσο και ο αδελφός του Τρίσταν συνελήφθησαν στο Μαϊάμι στις 18 Ιουλίου, ενώ σε βάρος τους ασκήθηκαν επιπλέον διώξεις από τη βρετανική Εισαγγελία του Στέμματος (CPS).
Πάντως, οι περιοριστικές συνθήκες δεν είναι και τόσο... περιοριστικές, αφού ο Τέιτ καταφέρνει να ανεβάζει αλλόκοτα μηνύματα στους λογαριασμούς του στα social media, τη στιγμή που η Εισαγγελία του Στέμματος ανακοίνωνε ότι αντιμετωπίζει επτά νέες κατηγορίες για βιασμό, πέραν όσων έχουν ήδη απαγγελθεί για υπόθεση εμπορίας ανθρώπων και κατοχής άσεμνων εικόνων ανηλίκου.
Για σεξουαλική επίθεση, δύο βιασμούς και τρεις πράξεις οργάνωσης ή διευκόλυνσης εμπορίας ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση κατηγορείται και ο Τρίσταν Τέιτ με τους εισαγγελείς να αναφέρουν ότι τα εγκλήματα των δύο διαβόητων αδελφών τελέστηκαν μεταξύ Ιουλίου 2010 και Αυγούστου 2017. Οι δύο αδελφοί αρνούνται κατηγορηματικά κάθε κατηγορία.
Πάντως, την ώρα που ο συνήγορός τους Τζόι ΜακΜπράιντ έγραφε ότι οι δυο τους κρατούνται σε «κελί 5x12 ως πολιτικοί κρατούμενοι σε αμερικανικό έδαφος, σε απομόνωση» -και ενώ αναμένεται η ακροαματική διαδικασία- ο Άντριου έστελνε μήνυμα... «σοφίας» στους ακόλουθούς του — μέσω X.
Το δεύτερο μήνυμα έγραφε: «Ξαγρυπνώ, ενοχλημένος από τους ψιθύρους φαντασμάτων. Μου ψιθυρίζουν χλευασμούς στο αυτί καθώς κοιτάζω έξω από το παράθυρο του κελιού μου. Καθώς δεν αντέδρασα, φαίνεται πως μετακινήθηκαν στο διπλανό κελί, όπου ακούω έναν άνδρα να ουρλιάζει τρομοκρατημένος όλη τη νύχτα».
«Τους κυνηγά επίσης μια δεσποτική βρετανική κυβέρνηση που θέλει να τους θάψει σε μια ξένη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής τους», έγραψε χαρακτηριστικά ο ΜακΜπράιντ συνεχίζοντας: «Τους συναντήσαμε σήμερα. Φορούν πορτοκαλί στολές, σαν τρομοκράτες της Αλ Κάιντα στο Γκουαντάναμο. Δύο αθώοι άνδρες, χωρίς καμία κατηγορία στην Αμερική, ντυμένοι σαν μαχητές ενός εχθρικού καθεστώτος».
Ο δικηγόρος έχει ισχυριστεί ξανά ότι οι δύο αδελφοί δεν είναι ένοχοι για τα 59 αδικήματα που τους αποδίδονται, σημειώνοντας ότι «ο κόσμος ξέρει πως ο Άντριου και ο Τρίσταν είναι αθώοι».
Στη συνέχεια στράφηκε κατά του Ηνωμένου Βασιλείου, λέγοντας: «Οι εχθροί τους το ξέρουν καλύτερα απ’ όλους. Γι’ αυτό ακριβώς έχουν δεχτεί επίθεση. Είμαστε βέβαιοι ότι όταν ένας ικανός δικαστής δει τα γεγονότα, και όταν το Υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίσει αυτή την κατάφωρη κατάχρηση της εξουσίας του, ο Άντριου και ο Τρίσταν Τέιτ θα αφεθούν ελεύθεροι. Η Αμερική δεν κάνει τη βρόμικη πολιτική δουλειά της Βρετανίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο στόχαστρο θέσεις της Χεζμπολάχ
Ποια εταιρεία τον κατασκευάζει
Η Τεχεράνη καλεί την Ντόχα να τους απελευθερώσει άμεσα
Τα σωστικά συνεργεία αδυνατούν να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές
Όλο το γήπεδο στάθηκε δίπλα του
Τι είχε εκμυστηρευτεί στον εκδότη του Playboy η Όντρα Λιν Κρίστιανσεν
Γιατί ζητά να επιστρέψει στα καθήκοντά του ακόμη και με μισθό 1 δολαρίου
Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους
Η Γκάρτσμορ χρησιμοποίησε το σεσουάρ πάνω στην Ντάλια - Ρόουζ για έως και μία ώρα
Δραματικές στιγμές στα νεκροτομεία
«Τα Στενά του Ορμούζ δεν μπορούν να καταληφθούν με τιτιβίσματα»
Πολίτες έτρεχαν πανικόβλητοι προς περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο
Καταγγέλλει συστηματική κακοποίηση για τρία χρόνια
Λίγες μέρες μετά την παραίτηση του
Συνολικά 19 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς και 18 υπέστησαν ζημιές στις πρόσφατες πυρκαγιές
Η υπόθεση που διχάζει τις ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.