- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οργή κατά του Spectator για άρθρο που «ξεπλένει» τον Άντριου Τέιτ
Θύματα του προσφεύγουν στη δικαιοσύνη
Γυναίκες που καταγγέλλουν τον Άντριου Τέιτ στρέφονται κατά του Spectator για «παραπλανητικό» άρθρο
Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση του Άντριου Τέιτ στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς τέσσερις γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση υπέβαλαν καταγγελία στην Ανεξάρτητη Αρχή Τύπου (IPSO) εναντίον του περιοδικού Spectator. Όπως αποκαλύπτει ο Guardian, οι γυναίκες θεωρούν ότι άρθρο του αναπληρωτή εκδότη Φρέντι Γκρέι παρουσιάζει μεροληπτικά τον Τέιτ και αποκρύπτει κρίσιμες πληροφορίες.
Οι ίδιες γυναίκες έχουν ήδη καταθέσει αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, κατηγορώντας τον Άντριου Τέιτ για βιασμό, καταναγκαστικό έλεγχο και σωματική επίθεση. Παράλληλα, σε βάρος του εκκρεμεί ποινική υπόθεση στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία ανθρώπων, ενώ οι βρετανικές αρχές έχουν εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που θα τεθεί σε ισχύ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στη ρουμανική Δικαιοσύνη.
Στην καταγγελία τους στην IPSO, οι γυναίκες υποστηρίζουν ότι το άρθρο του Spectator «παραπλανεί το κοινό» και εξωραΐζει την εικόνα του Τέιτ, προσφέροντάς του βήμα χωρίς να αναδεικνύονται οι σοβαρές κατηγορίες εις βάρος του. Επίσης τονίζουν ότι το περιοδικό παρέλειψε να παρουσιάσει κρίσιμα στοιχεία που αφορούν τις δικαστικές εξελίξεις στη Βρετανία και τη Ρουμανία.
Το Spectator από την πλευρά του υπερασπίστηκε τη δημοσίευση, δηλώνοντας ότι «επιτρέπει στους αναγνώστες να σχηματίσουν τη δική τους άποψη σε αμφιλεγόμενα ζητήματα» και υπογράμμισε ότι τηρεί τις αρχές ακρίβειας ως μέλος της IPSO.
Η υπόθεση αναδεικνύει ευρύτερα ζητήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και τον τρόπο με τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης καλύπτουν κατηγορίες για σεξουαλική βία που εμπλέκουν πρόσωπα με μεγάλη διαδικτυακή επιρροή.
Πηγή: The Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σκέψη δημιουργίας ενός διεθνούς «άξονα λογικής» αποκτά χαρακτήρα επείγοντος λαμβάνοντας υπόψη το αδιέξοδο Τραμπ στο Ιράν
«Αν το πουν θα τους σκοτώσουν δικοί τους» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε τελικά στη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία
Η Ντανιέλα Σαντανκέ ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει»
Η νικήτρια φωτογραφία «Flying Rodent» αιχμαλώτισε τον νεαρό λύγκα σε μια μοναδική κυνηγετική στιγμή
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο
«Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ είναι υπερβολικές»
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC παραμένει αγνοούμενη για πάνω από 50 ημέρες
Φορούσε μπλούζα με γραμμένη την λέξη «vendetta» και βιντεοσκόπησε την επίθεση
Η Τεχεράνη θεώρησε υπερβολικό το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Θα διαδεχθεί τον Τιμ Ντέιβι, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου
Η Άγκυρα προσπαθεί να τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής
Αρχικά προβλέπεται εκεχειρία ενός μήνα - «Διαπραγματεύεστε με τον εαυτό σας», λέει η Τεχεράνη
«Μαζί, οι δύο χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία»
Το Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στον ευρύτερο φάκελο αποκαλύψεων
Τρεις δεκαετίες μετά την καταδίκη
Yπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συντονισμός
Το βίντεο καταγράφει τη συμπλοκή, η οποία αφήνει τον γείτονα με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.