- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γυναικολόγος κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε το δικό του σπέρμα σε θεραπείες
Μητέρα και οι δύο κόρες της κατέθεσαν αγωγή
Γυναικολόγος κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε το δικό του σπέρμα σε θεραπείες γονιμότητας – Το πανεπιστήμιο κινεί διαδικασίες απόλυσης
Αγωγή σε βάρος του προέδρου της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου της Βόρειας Ντακότα κατατέθηκε στις ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι χρησιμοποίησε το δικό του σπέρμα σε θεραπείες γονιμότητας ασθενούς χωρίς εκείνη να το γνωρίζει.
Σύμφωνα με τους New York Times, η 81χρονη Τζιν Αν Νέλσον και οι δύο κόρες της υποστηρίζουν ότι ο γιατρός Ντένις Λουτς προχώρησε σε τρεις τεχνητές γονιμοποιήσεις τη δεκαετία του 1980 χρησιμοποιώντας το δικό του σπέρμα. Από τις εγκυμοσύνες αυτές γεννήθηκαν δύο παιδιά, ενώ μία κατέληξε σε αποβολή.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 41χρονη Τασίνα Γκρίβς πραγματοποίησε εξέταση DNA, η οποία έδειξε ότι βιολογικός της πατέρας είναι ο γιατρός που είχε αναλάβει τη θεραπεία γονιμότητας της μητέρας της.
«Άρχισα να κλαίω. Ήταν ο γιατρός μου», δήλωσε η μητέρα της στους New York Times, εξηγώντας ότι ουδέποτε είχε ενημερωθεί πως ο γιατρός ενδεχομένως θα χρησιμοποιούσε το δικό του σπέρμα.
Στην απάντησή του προς το δικαστήριο, ο Λουτς δεν αρνείται ότι παρείχε γενετικό υλικό. Υποστηρίζει, ωστόσο, ότι αυτό έγινε στο πλαίσιο συναίνεσης της ασθενούς για χρήση ανώνυμου δότη και ότι ενήργησε σύμφωνα με τα ιατρικά πρότυπα που ίσχυαν εκείνη την περίοδο.
Η ενάγουσα, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι ο γιατρός είχε διαβεβαιώσει το ζευγάρι πως θα χρησιμοποιούνταν δείγμα του συζύγου της σε συνδυασμό με ανώνυμο δότη, ώστε το παιδί να έχει τις μεγαλύτερες δυνατές πιθανότητες να είναι βιολογικό τέκνο του συζύγου της.
Νομικοί και ειδικοί στη βιοηθική επισημαίνουν ότι η πρακτική αυτή, γνωστή ως «ανάμειξη σπέρματος», δεν αυξάνει τις πιθανότητες ο σύζυγος να είναι ο βιολογικός πατέρας και θεωρείται παραπλανητική.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο γιατρός ακολούθησε την ίδια πρακτική και με άλλες ασθενείς επί σειρά ετών, γεγονός που ενδέχεται να σημαίνει ότι οι δύο γυναίκες έχουν αρκετά ετεροθαλή αδέλφια.
Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου της Βόρειας Ντακότα ανακοίνωσε ότι το ίδρυμα έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για την απόλυση του γιατρού.
Η οικογένεια ζητά αποζημίωση για ηθική βλάβη, απώλεια της αναπαραγωγικής αυτονομίας και τις συνέπειες που, όπως υποστηρίζει, είχε η αποκάλυψη της πραγματικής βιολογικής πατρότητας. Οι ισχυρισμοί της αγωγής δεν έχουν ακόμη κριθεί από δικαστήριο.
Πηγή: The New York Times
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μητέρα και οι δύο κόρες της κατέθεσαν αγωγή
To κατηγορητήριο είναι ιδιαίτερα βαρύ
Πιέσεις στην κυβέρνηση Σάντσεθ
Έκλεισε η δικαστική διαμάχη με τη Λόρεν Πισιότα - Άγνωστοι παραμένουν οι όροι της συμφωνίας
O ίδιος δεν θυμάται τίποτα
Ο κυβερνήτης παρενέβη την τελευταία στιγμή
Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ιρλανδός τραγουδούσε σε παμπ του Δουβλίνου
Συναγερμός στη Βαρσοβία μετά τη συντριβή πυραύλου Kh-101 – Καταδίκη από Μακρόν και Φον ντερ Λάιεν
Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματισμοί
Η χώρα είναι αντιμέτωπη με την χειρότερη επιδημία της θανατηφόρας ασθένειας στην ιστορία της
Οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Ο ράπερ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ομοσπονδιακό Σωφρονιστικό Ίδρυμα Φορτ Ντιξ στο Νιου Τζέρσεϊ
"Προβληματικός με τις γυναίκες και χωρίς ψυχή"
«Στο κόκκινο» η μισή χώρα από καύσωνα και ξηρασία
Ο Χάνσαρντ ήταν τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος «The Frames»
Η επιστολή του διάσημου ζευγαριού προς τον δήμαρχο της Μπρινιόλ
Ξέσπασαν 90 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα μέσα σε μία ημέρα
Για τις πράξεις του ο Χάντι Μάταρ αντιμετωπίζει ποινή ως και ισόβιας κάθειρξης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.