- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Πολιτικό κίνητρο βλέπουν οι εισαγγελείς - Οι νεότερες εξελίξεις
Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο Τάιλερ Ρόμπινσον στοχοποίησε τον Τσάρλι Κερκ λόγω των πολιτικών του θέσεων, επικαλούμενοι κυρίως την αντίθεσή του στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και στα δικαιώματα διεμφυλικών ατόμων, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν χθες Τρίτη στο δικαστήριο.
Η υπόθεση αφορά τον πυροβολισμό της 10ης Σεπτεμβρίου 2025 σε πανεπιστήμιο της Γιούτα, με θύμα τον σύμμαχο του Ντόναλντ Τραμπ. Οι Αρχές θεωρούν ότι τα στοιχεία παρουσιάζουν έως σήμερα την πληρέστερη εικόνα για το πιθανό κίνητρο της επίθεσης.
Στην επιστολή του Ενγκελχαρντ αποδίδονται στον Κερκ οι θέσεις ότι «ο πειραματισμός με τη σεξουαλική ή έμφυλη ταυτότητα είναι αμαρτωλός» και ότι «η ετεροφυλοφιλία εντός των ορίων του γάμου αποτελεί το μόνο ενάρετο πρότυπο σεξουαλικότητας», στο πλαίσιο θρησκευτικών και πολιτικών αξιών.
Οι εισαγγελείς ανέφεραν πως ο τρόπος ζωής του 23χρονου συγκρουόταν με τις πεποιθήσεις του Κερκ. «Τα έμμεσα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο κατηγορούμενος στοχοποίησε τον Τσάρλι Κερκ εξαιτίας όσων πίστευε ή αντιλαμβανόταν ως πολιτικές πεποιθήσεις του Κερκ είναι συντριπτικά», είπαν.
Η υπεράσπιση, μέσω του Ρίτσαρντ Νόβακ, αντέτεινε ότι η επιστολή δεν αποδεικνύει διαφωνία του Ρόμπινσον με τις απόψεις του Κερκ ούτε φωτίζει την ψυχική του κατάσταση. Οι εισαγγελείς ανέφεραν τη σχέση του με τον Λανς Τουίγκς, ο οποίος εξέταζε φυλομετάβαση.
Στα στοιχεία περιλαμβάνονται μήνυμα προς τον Τουίγκς ότι «είχε ανεχθεί αρκετό από το μίσος του Κερκ» και χαραγμένη φράση σε φυσίγγιο, «Ε, φασίστα, πιάσε».
Η υπεράσπιση απαντά έως 18 Αυγούστου, ενώ ακρόαση ορίστηκε για 1η Σεπτεμβρίου από δικαστή Τόνι Γκραφ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πινγκ Πινγκ και Φου Σουάνγκ είναι οι νέοι «πρεσβευτές» της Κίνας
Σφοδρή επίθεση στην Τουρκία και το Κατάρ
Ο ανιψιός της απολύθηκε απομακρύνθηκε από την θέση του επικεφαλής ασφάλειας των ακινήτων της
Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τοπικούς αξιωματούχους για αμέλεια
Η 87χρονη ζούσε στο σπίτι επί 71 χρόνια - Χαμός σε όλη τη χώρα
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό ισχύει και για το Politico
Ξαφνική επίθεση φιλίας προς τη χώρα μας εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία των πληρωμάτων
Η TikToker χαρακτήρισε το μνημείο «μηχανή παραγωγής χρημάτων»
Μέτρα κατά της πρώην επικεφαλής του RT France για διασπορά προπαγάνδας
Πώς κατάφερε ο ιστορικός και συγγραφέας να εξοργίσει τους πάντες
Φέρεται να ήταν φρουρός στο Stalag 326 VI K, όπου κρατούνταν έως και 200.000 Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου
Η 21χρονη Ταρανέχ Ραχίμι καταδικάστηκε σε θάνατο και η δίδυμη αδελφή της, Ρομίνα, σε 25 χρόνια φυλάκιση
«Παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη
Η σπάνια εξομολόγηση της γυναίκας του θρύλου της Formula 1
H απαγόρευση της πρόσβασης των δημοσιογράφων ισχύει για 14 μέρες
Η άνοδος προκαλεί ανησυχία στις Βρυξέλλες - Εξετάζονται μέτρα προστασίας της αγοράς
Σε ύψιστη επιφυλακή τέθηκαν τα μαχητικά της Βαρσοβίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.