- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Η συμφωνία με το Ιράν δεν είναι η τελική, αν χρειαστεί θα τους βομβαρδίσουμε ξανά
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί με νέους βομβαρδισμούς
Η συμφωνία των ΗΠΑ με το Ιράν δεν είναι η τελική, υπογραμμίζει ο Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποιώντας ότι αν ναυαγήσουν οι νέες διαπραγματεύσεις οι ΗΠΑ θα επιτεθούν ξανά
Ο Ντόναλντ Τραμπ, στον απόηχο της συνεχιζόμενης κριτικής που δέχεται για την προκαταρκτική συμφωνία με το Ιράν και τα «θολά σημεία» που τη συνοδεύουν, πέρασε στην αντεπίθεση.
Όπως ξεκαθάρισε ο Ντόναλντ Τραμπ σε δηλώσεις του σήμερα Τετάρτη 17/6, η συμφωνία με το Ιράν δεν είναι η τελική, υπογραμμίζοντας ότι στην περίπτωση που η Τεχεράνη δεν συμμορφωθεί και οι μελλοντικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις σε τεχνικά ζητήματα δεν έχουν θετικό αποτέλεσμα, οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις, βομβαρδίζοντας στόχους σε ιρανικό έδαφος.
«Το κείμενο δεν είναι τελικό. Είναι ένα Μνημόνιο κατανόησης. Αν δεν μου αρέσει, θα επιστρέψουμε στο να ρίχνουμε βόμβες στα κεφάλια τους» ανέφερε χαρακτηριστικά, έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Και πρόσθεσε από το Εβιάν της Γαλλίας, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο των εργασιών της G7: «Αν δεν συμπεριφερθούν σωστά, θα αρχίσουμε να ξαναρίχνουμε βόμβες».
BIG: Trump on his Iran deal:
— Clash Report (@clashreport) June 17, 2026
The text is not final; it's a memorandum of understanding.
If I don't like it, we will go back to dropping bombs on their heads.
If they don't behave, we will go right back to dropping bombs. pic.twitter.com/z7gDajj1Km
«Θολά σημεία» και καχυποψία για τη συμφωνία Ιράν και ΗΠΑ
Με τα πρώτα δεξαμενόπλοια να περνούν από τα Στενά του Ορμούζ, Ιράν και ΗΠΑ ετοιμάζονται να υπογράψουν την Παρασκευή στην Ελβετία το Μνημόνιο κατανόησης, το οποίο ρυθμίζει το γενικό πλαίσιο των επόμενων -ουσιαστικών- διαπραγματεύσεων.
Μεταξύ των βασικών όρων περιλαμβάνεται και η ελεύθερη διέλευση των πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ για 60 ημέρες. Ωστόσο, ιρανικά ΜΜΕ δεν σταματούν να μεταδίδουν ότι οι ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει στη μελλοντική επιβολή διοδίων από το Ιράν.
Όλες αυτές οι ασάφειες, οι οποίες ενισχύονται από την απουσία συγκεκριμένων δημόσιων τοποθετήσεων από Αμερικανούς αξιωματούχους, ενισχύουν το κλίμα καχυποψίας και αβεβαιότητας γύρω από την προκαταρκτική συμφωνία των ΗΠΑ με το Ιράν.
Ήδη, τα αρκετά «θολά σημεία» έχουν πυροδοτήσει συζητήσεις στους διαδρόμους του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, όπου ακόμη και Ρεπουμπλικάνοι εκφράζουν ανοιχτά τις ενστάσεις τους για τους χειρισμούς Τραμπ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πέτρινη γέφυρα κατασκευάστηκε κατ’ εντολή του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Α΄ και εγκαινιάστηκε το 328 μ.Χ
Το χρίσμα του 2028 παραμένει ανοιχτό, αλλά ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κερδίζει έδαφος
Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να ενημερώνουν εάν τυχόν δουν άλλα νεκρά ζώα
Η Έμμα Χέμινγκ Γουίλις αποκαλύπτει τις πρώτες αλλαγές που παρατήρησε
Ο ναός τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει στόχος βανδάλων 4 φορές, οι τρεις μόνο φέτος
Ένας αντιδημοφιλής πόλεμος που δεν λέει να τελειώσει
Στο επίκεντρο σενάρια για «υβριδική επίθεση»
Ο 26χρονος έμεινε για 50 λεπτά πάνω από την κεντρική είσοδο, κρατώντας ένα αντικείμενο που έμοιαζε με λεπίδα
Ποιος είναι ο γιατρός που θέλει να γίνει ο πρώτος μουσουλμάνος γερουσιαστής των ΗΠΑ
Ένας στους τέσσερις είναι από τη Λατινική Αμερική
«Έχουμε τεράστια αποθέματα»
Η ανακοίνωση της οικογένειάς του
Για «πληγές του Φαραώ» κάνουν λόγο οι κάτοικοι
Οι καταγγελίες συγγενών και οι πληροφορίες για ρωσικά δίκτυα στην πρωτεύουσα Μπογκοτά και άλλες πόλεις
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά δεξαμενόπλοιων
Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι εξ επαφής έξω από εστιατόριο
«Η διαδρομή ήταν μεγάλη για αυτοκίνητο», δήλωσε ο 69χρονος – «Δεν παραβίασε κανέναν νόμο», λέει η αστυνομία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.