- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μπέλφαστ: Έκκληση για ψυχραιμία από την οικογένεια του θύματος της επίθεσης
Μήνυμα κατά της υποκίνησης βίας μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στην πόλη
Η οικογένεια του θύματος της επίθεσης με μαχαίρι στο Μπέλφαστ καλεί σε ηρεμία - Ταραχές σαρώνουν την πόλη μετά από παρότρυνση Μασκ και ακροδεξιών.
Η οικογένεια του θύματος της επίθεσης με μαχαίρι στο Μπέλφαστ απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, αφότου ξέσπασαν ταραχές σε ολόκληρη την πόλη.
Ο Στίβεν Όγκιλβι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο έχοντας χάσει το αριστερό του μάτι κατά την επίθεση στο Μπέλφαστ, το βίντεο της οποίας κοινοποιήθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αργά το βράδυ της Δευτέρας και καθ' όλη τη διάρκεια της Τρίτης.
Ο Χάντι Αλοντίντ, ένας 30χρονος άνδρας από το Σουδάν, εμφανίστηκε την Τετάρτη ενώπιον του δικαστηρίου του Μπέλφαστ, κατηγορούμενος για απόπειρα δολοφονίας του Όγκιλβι, απειλή θανάτου κατά ακτινολόγου του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) την ίδια ημέρα, καθώς και για κατοχή μαχαιριού.
Πλήθη ανθρώπων, ανάμεσά τους και κουκουλοφόροι, πυρπόλησαν οχήματα και σπίτια και απέκλεισαν δρόμους μέσα και γύρω από το Μπέλφαστ το βράδυ της Τρίτης, λίγες ώρες αφότου ο Έλον Μασκ, ο Τόμι Ρόμπινσον και άλλοι υποκινητές προέτρεψαν τον κόσμο να βγει στους δρόμους.
«Είμαστε συντετριμμένοι από τη φρικτή επίθεση στον άνθρωπό μας», ανέφερε η οικογένεια του Όγκιλβι σε δήλωση που κοινοποιήθηκε μέσω του Φίλιπ Μπρετ, βουλευτή του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) για το Βόρειο Μπέλφαστ.
«Αυτό ήταν ένα τεράστιο σοκ για όλη μας την οικογένεια, και αυτή τη στιγμή η μόνη μας προτεραιότητα είναι να βρισκόμαστε στο πλευρό του και να τον βοηθήσουμε να αναρρώσει. Δεν θέλουμε αυτή η τρομερή τραγωδία να χρησιμοποιηθεί για να διχάσει τους ανθρώπους ή να πυροδοτήσει την εχθρότητα».
Πρόσθεσαν ότι οι ταραχές και ο διχασμός «δεν είναι ευπρόσδεκτα» ως απάντηση στην επίθεση. «Είμαστε ενήμεροι για τις εντάσεις και τις συζητήσεις περί διαδηλώσεων μετά από αυτό το περιστατικό. Θέλουμε να καταστήσουμε απολύτως σαφές ότι οι ολονύκτιες ταραχές δεν είναι ευπρόσδεκτες και ότι η ειρηνική διαμαρτυρία είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε», ανέφεραν.
«Έχουμε πολλούς μετανάστες που προσφέρουν μια βαθύτατα πολύτιμη συνεισφορά στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος υγείας και του κλάδου της φιλοξενίας, και βασιζόμαστε σε αυτούς για να λειτουργήσει η χώρα μας. Δεν θέλουμε αυτή η τρομερή τραγωδία να χρησιμοποιηθεί για να διχάσει τους ανθρώπους ή να πυροδοτήσει την εχθρότητα».
Την Τρίτη έγινε γνωστό ότι στον Αλοντίντ είχε χορηγηθεί πενταετής άδεια παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την είσοδό του από την Ιρλανδία. Μετά τη σύντομη ακροαματική διαδικασία της Τετάρτης, κρίθηκε προφυλακιστέος για τέσσερις εβδομάδες. Ο δικαστής Στίβεν Κίον αρνήθηκε την αποφυλάκιση του Αλοντίντ με εγγύηση και η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 8 Ιουλίου.
Σε μια ασυνήθιστη παρέμβαση, αναφερόμενος στις ταραχές που σημειώθηκαν σε όλο το Μπέλφαστ μετά την επίθεση, ο δικαστής καταδίκασε «το γεγονός ότι αυτές οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δέχονται επίθεση» και τόνισε ότι οι υπαίτιοι θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα.
Αναφερόμενος άμεσα στα μηνύματα που κυκλοφορούσαν την Τετάρτη και ενθάρρυναν τους διαδηλωτές να συνεχίσουν να συγκεντρώνονται, φορώντας μάσκες και σκουρόχρωμα ρούχα, είπε ότι όσοι συμμετέχουν στη βία «μπορούν επίσης να περιμένουν ότι θα οδηγηθούν στη φυλακή», προσθέτοντας: «Και αυτό το μήνυμα θα σταλεί ξεκάθαρα και δυνατά».
Η οικογένεια του Όγκιλβι δήλωσε: «Θέλουμε να εκφράσουμε ένα βαθύ ευχαριστώ στους ντόπιους που επενέβησαν με γενναιότητα κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Οι γρήγορες ενέργειές σας έσωσαν απόλυτα τη ζωή του και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τι κάνατε γι' αυτόν εκείνη τη στιγμή. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που τον φροντίζουν».
Ζήτησαν να τους δοθεί ιδιωτικός χώρος από τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό, και παρακάλεσαν θερμά οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε για την επίθεση να επικοινωνήσει με την αστυνομία.
(Με πληροφορίες Guardian)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιος αποφασίζει ότι ένας υποψήφιος κέρδισε τις εκλογές;
Η Τουρκία σχεδιάζει να τους παρουσιάσει αρχικά στους δημοσιογράφους
Άλυτο μυστήριο η εξαφάνιση της 84χρονης Νάνσι Γκάθρι
Ο Ντε Μιγκέλ έχασε τις αισθήσεις του
Tαυτοποιήθηκε το πρώτο θύμα του Learjet που συνετρίβη στη Φλόριντα, η 20χρονη συγκυβερνήτρια
«Δεν είναι ψυχοπαθής», υποστήριξε ο συνήγορος του κωμικού
Gerrymandering, πολύπαθο Μέμφις και χωριά των rednecks
Το αποτύπωμα εντοπίστηκε πάνω σε ένα τούβλο, το οποίο είχε κατασκευαστεί από λάσπη και άχυρο
Το προηγούμενο της 6ης Ιανουαρίου και οι χάρες του Μπάιντεν
Ξεκίνησε το 1998 από το νοτιότερο άκρο της Νότιας Αμερικής - Οι δύο κανόνες που έθεσε
Η προειδοποίηση για έναν «σύντομο και οριστικό» Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
«Υπαρκτός ο αντίκτυπος», δηλώνει ο επίτροπος Κριστόφ Χάνσεν
Οι Ρεπουμπλικανοί διαθέτουν σήμερα οριακή πλειοψηφία και στα δύο σώματα του Κογκρέσου
Μια ανάρτηση πιλότου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε σύγχυση
Από τα έξυπνα ψυγεία και τις κάμερες ασφαλείας μέχρι τα αυτοκίνητα και τα συστήματα θέρμανσης,
Απογειώθηκε μαχητικό Gripen
Στηρίζει υποψηφίους των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές και επιχειρεί να επανακτήσει πολιτικό έδαφος
Νέα εισαγγελική έρευνα για τη δολοφονία του ποιητή, συγγραφέα και σκηνοθέτη που δολοφονήθηκε στην Όστια, την 1η Νοεμβρίου του 1975
Τι αναφέρει νέα δημοσκόπηση των New York Times – Κλειδί οι αναποφάσιστοι
Παραβιάστηκε η εφαρμογή έκτακτης ανάγκης - Συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις στη Χερσώνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.