- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 13 νεκροί από πακιστανικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς
Στα άκρα οι σχέσεις των δύο κρατών
Τουλάχιστον 372 αφγανοί άμαχοι έχουν σκοτωθεί στις εχθροπραξίες μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 31ης Μαρτίου
Βομβαρδισμοί που διεξήχθησαν από την πολεμική αεροπορία του Πακιστάν στο Αφγανιστάν, κοντά στα σύνορα των δυο χωρών της νοτιοανατολικής Ασίας με σχέσεις στα άκρα, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον δεκατρείς ανθρώπους, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές και η de facto κυβέρνηση των Ταλιμπάν σήμερα.
13 innocent civilians killed as Pakistan violates Afghan airspace with deadly air strikes
— ANI Digital (@ani_digital) June 10, 2026
Read @ANI Story |https://t.co/tqnYs893CF#Pakistan #Afghanistan #AirStrikes pic.twitter.com/nMQg3vJih9
«Χθες βράδυ, ο πακιστανικός στρατός για ακόμη μια φορά παραβίασε τον εναέριο χώρο του Αφγανιστάν και βομβάρδισε σπίτια πολιτών στις επαρχίες Κουνάρ, Χοστ και Πάκτικα. Οι επιθέσεις αυτές σκότωσαν 11 παιδιά, μια γυναίκα και ηλικιωμένο» και τραυμάτισαν άλλους 14 ανθρώπους, γυναίκες και παιδιά, ανέφερε μέσω X στα αγγλικά ο εκπρόσωπος της de facto κυβέρνησης των Ταλιμπάν, ο Ζαμπιουλά Μουτζάχιντ.
Αξιωματούχος στην επαρχία Χοστ, ο οποίος εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι βομβαρδισμός έπληξε σπίτι στην περιοχή Σπερά, σκοτώνοντας εννιά ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους δέκα. Από την πλευρά του, κάτοικος στην επαρχία Πάκτικα ανέφερε πως άλλο πλήγμα άφησε πίσω του τρεις νεκρούς.
Όταν προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του το AFP για του ζητήσει να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, ο στρατός του Πακιστάν δεν απάντησε αμέσως.
Τα πλήγματα αυτά είναι τα πιο πολύνεκρα στο Αφγανιστάν εδώ κι εβδομάδες.
Τουλάχιστον 372 αφγανοί άμαχοι σκοτώθηκαν στις εχθροπραξίες μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 31ης Μαρτίου, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που είχε δοθεί στη δημοσιότητα στα μέσα του Μαΐου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιδιαίτερη και ιστορική σημασία του για την πόλη
O άλλοτε σταρ της σκουάντρα ατζούρα θα αναλάβει τα ηνία της
Ο μπάτλερ και το «μαύρο βιβλίο»
Μετά τις ενστάσεις περί παραβίασης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας
Η ασυνήθιστη επιχείρηση είχε τελικά αίσιο τέλος
Καταζητείται ο 21χρονος Αμπντούλ Ραχμάν Τουφίκ Μπαλούτ, Γερμανός λιβανέζικης καταγωγής
Μία νεκρή και 16 τραυματίες - Στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου
Οι φλόγες εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτες, με χιλιάδες εκκενώσεις
Ο ύποπτος της αιματηρής επίθεσης ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ως μέλος της «ισλαμιστικής σκηνής» της πόλης
Ο σούπερ σταρ βρίσκεται σε άτυπη κόντρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ εδώ και χρόνια
O άλλοτε μεγιστάνας της ραπ αναμένεται να αποφυλακιστεί το 2028
Kαθώς οι φλόγες περικύκλωσαν τη χερσόνησο Καπ Φερέ, στις ακτές του Ατλαντικού
Καθώς η κατάσταση παραμένει τεταμένη
Απογειώθηκαν μαχητικά της RAF
Επίκεντρο της διαμάχης είναι το Jackson Park
Νέα επιτυχής αναχαίτιση από την ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού
Στρατιωτικά αεροσκάφη επιστρατεύει το Παρίσι - Στάχτη 250.000 στρέμματα στην Ισπανία
Πώς οι επικεφαλής της βρετανικής και της γαλλικής ακροδεξιάς επιχειρούν να μετατρέψουν τους λεκέδες σε παράσημα, στον δρόμο προς τη Downing Street και το Élysée.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.