- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία: Στέλνει πλοία στη Μεσόγειο με φόντο πιθανή αποστολή στα Στενά του Ορμούζ
Ο Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε την ετοιμότητα του ναυτικού για ναρκαλιεία και επιτήρηση
Γερμανικές ναυτικές μονάδες αναπτύσσονται στη Μεσόγειο, προετοιμάζοντας τη συμμετοχή της χώρας σε πολυεθνή αποστολή για την ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ.
Γερμανικές ναυτικές μονάδες θα αναπτυχθούν στη Μεσόγειο στο πλαίσιο προετοιμασίας για ενδεχόμενη ανάπτυξη στα στενά του Ορμούζ, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους.
Θα αναπτυχθούν ένα ναρκαλιευτικό καθώς και πλοίο διοίκησης και ανεφοδιασμού, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας στην εφημερίδα Rheinische Post, σε σχόλιά του που δημοσιεύονται σήμερα. Δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς θα αναχωρήσουν τα πλοία.
Οι προϋποθέσεις για οποιαδήποτε ανάπτυξη περιλαμβάνουν μια βιώσιμη κατάπαυση του πυρός, ένα νομικό πλαίσιο βάσει του διεθνούς δικαίου και εντολή από την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, την Μπούντεσταγκ, δήλωσε ο Πιστόριους.
Ο υπουργός επισήμανε τις ναυτικές δυνατότητες της Γερμανίας όσον αφορά τη ναρκαλιεία, λέγοντας πως η χώρα του διαδραματίζει παραδοσιακά ηγετικό ρόλο μέσα στο ΝΑΤΟ στον τομέα αυτό.
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έχει δηλώσει πως η χώρα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μια πολυεθνή αποστολή για την ασφάλεια των στενών του Ορμούζ, κατά προτίμηση με τη συμμετοχή και των ΗΠΑ.
Η Γερμανία είναι έτοιμη να συνεισφέρει για να εξασφαλιστεί η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα στενά του Ορμούζ με επιχειρήσεις ναρκαλιείας και θαλάσσιας επιτήρησης, σύμφωνα με τον καγκελάριο Μερτς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chatbot Grok έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων
Καταγγέλλει σχέδιο εκβιασμού
Η αθλήτρια των Indiana Fever μιλά χωρίς φόβο, δέχεται επιθέσεις και υπερασπίζεται τις απόψεις της για τον γυναικείο αθλητισμό
Πτώση έως 30% στη σοδειά
45χρονη φέρεται να απήχθη από τον πρώην σύντροφό της και να πετάχτηκε από γέφυρα κοντά στη Φλωρεντία
Τι τους προειδοποίησε ο κυβερνήτης
Ο Μιλέι κλιμακώνει τις διεκδικήσεις
Η συγγραφέας δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως πάνω στο σκάφος
Θα ενταχθούν στη γερμανική έκθεση «Η γέννηση των θεών»,
Η υπόθεση που εξετάζει βρετανικό δικαστήριο
Νέα ρήξη μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με αιχμές προς Μπάιντεν
Το θύμα ήταν σε σχέση με τον Μπερχάν Σιμσέκ για 10 χρόνια
Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται ένα 12χρονο κορίτσι και αρκετά μέλη ιατρικού προσωπικού
Ιστορική αναδιάρθρωση για τον γερμανικό κολοσσό υπό την πίεση του κινεζικού ανταγωνισμού
Εβδομήντα χρόνια από την εθνικοποίηση της διώρυγας του Σουέζ και της απειλής για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον σύζυγο και την πεθερά της Τγουίσα Σάρμα
Το ψήφισμα και η απεικόνιση της Αφρικής
Η κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ έχει «σχεδόν» επανέλθει στην ομαλότητα, ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.