- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ εμφανίζεται ως... Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα Λέοντα
Νέο «χτύπημα» από τον Αμερικανό πρόεδρο
Ο Τραμπ εμφανίζεται ως... Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα Λέοντα - Νέο «χτύπημα» από τον Αμερικανό πρόεδρο
Ο Ντόναλντ Τραμπ κλιμάκωσε τη ρητορική του τη Δευτέρα του Πάσχα, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του Πάπα, ενώ λίγη ώρα αργότερα προχώρησε σε μια ανάρτηση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως Ιησού.
Συγκεκριμένα, μέσω του Truth Social, δημοσίευσε εικόνα που παραπέμπει σε αγιογραφία, όπου εμφανίζεται ως Ιησούς με κόκκινη χλαμύδα να ευλογεί έναν ασθενή. Στο φόντο διακρίνονται η αμερικανική σημαία, στρατιωτικοί, μαχητικά αεροσκάφη, ο εθνικός αετός, το Άγαλμα της Ελευθερίας και το Καπιτώλιο, χωρίς καμία συνοδευτική λεζάντα.
Είχε προηγηθεί ανάρτηση με αιχμηρή κριτική προς τον Ποντίφικα, τον οποίο κατηγόρησε για «κακή εξωτερική πολιτική» και τον κάλεσε «να συνέλθει». Η τοποθέτηση αυτή ήρθε ως απάντηση στις δηλώσεις του Πάπα υπέρ της ειρήνης και κατά της «αυταπάτης παντοδυναμίας», που ερμηνεύτηκαν ως έμμεση κριτική σε πολιτικές επιλογές.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω έναν Πάπα που θεωρεί εντάξει το Ιράν να έχει πυρηνικό όπλο. Ο Λέων πρέπει να συνέλθει ως Πάπας, να χρησιμοποιήσει κοινή λογική, να σταματήσει να εξυπηρετεί τη ριζοσπαστική Αριστερά και να επικεντρωθεί στο να είναι ένας σπουδαίος Πάπας, όχι πολιτικός».
Σε επόμενη τοποθέτησή του, ο Τραμπ ισχυρίστηκε πως η εκλογή του Πάπα συνδέεται με τον ίδιο, δηλώνοντας: «Τοποθετήθηκε εκεί επειδή είναι Αμερικανός και πίστεψαν ότι αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ. Αν δεν ήμουν στον Λευκό Οίκο, ο Λέων δεν θα ήταν στο Βατικανό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.