- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Πούτιν ζητά «δωρεές» από τους ολιγάρχες για να γεμίσει τα άδεια αμυντικά ταμεία
Σε δεινή θέση ο ρωσικός προϋπολογισμός λόγω κυρώσεων - Πιέσεις για συνέχιση του πολέμου στο Ντονμπάς
Ο Πούτιν ζητά οικονομική στήριξη από ολιγάρχες για τον αμυντικό προϋπολογισμό, ενώ το έλλειμμα της Ρωσίας εκτοξεύεται λόγω των διεθνών κυρώσεων.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε από Ρώσους ολιγάρχες να συνεισφέρουν οικονομικά στον ολοένα και πιο περιορισμένο αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας, προκειμένου να συνεχιστεί η εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σκοπεύει να συνεχίσει τις επιχειρήσεις μέχρι η Μόσχα να ελέγξει πλήρως τα εναπομείναντα τμήματα της ανατολικής περιοχής του Ντονμπάς.
Τουλάχιστον δύο επιχειρηματίες φέρονται να δήλωσαν στον Πούτιν ότι είναι διατεθειμένοι να συνεισφέρουν, μετά από σχετικές συνομιλίες. Η Ρωσία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επιμένει στη συνέχιση της εισβολής, καθώς η Ουκρανία αρνήθηκε να αποσυρθεί μονομερώς από το Ντονμπάς κατά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις που διαμεσολάβησαν οι ΗΠΑ.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η Ρωσία παραμένει ανοιχτή σε νέες συνομιλίες για ειρηνευτική συμφωνία, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, αλλά τόνισε ότι κρίσιμα ζητήματα – όπως το εδαφικό – παραμένουν άλυτα.
Το κόστος της ρωσικής άμυνας αυξήθηκε κατά 42% το προηγούμενο έτος, φτάνοντας τα 13,1 τρισ. ρούβλια, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να σταθεροποιήσει την οικονομία μέσω νέων φόρων. Ο υπουργός Οικονομίας, Μαξίμ Ρεσέτνικοφ, ανέφερε ότι εξετάζεται νέος έκτακτος φόρος, εφόσον το ρούβλι συνεχίσει να αποδυναμώνεται.
Παράλληλα, ο Πούτιν κάλεσε τις ρωσικές επιχειρήσεις να είναι προσεκτικές στη διαχείριση των κερδών από τις αυξημένες τιμές πετρελαίου λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, προειδοποιώντας ότι η αστάθεια των αγορών μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα.
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε στο Reuters ότι οι ΗΠΑ συνδέουν τις εγγυήσεις ασφαλείας για μια ειρηνευτική συμφωνία με την παραχώρηση ολόκληρης της περιοχής του Ντονμπάς στη Ρωσία, κάτι που η Ουκρανία απορρίπτει.
(Με πληροφορίες Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ΗΠΑ εξετάζουν χερσαία επέμβαση
«Τίποτα δεν είναι αδύνατο με τον Θεό», το μήνυμά της
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ένοχη την Πέιβι Ράσανεν - Είχε χαρακτηρίσει την ομοφυλοφιλία «αναπτυξιακή διαταραχή»
Σε δεινή θέση ο ρωσικός προϋπολογισμός λόγω κυρώσεων - Πιέσεις για συνέχιση του πολέμου στο Ντονμπάς
Το Κίεβο έχει το «know how» στα drones και το πουλά στους Σαουδάραβες
Πώς η Ζώνη Αποκλεισμού έγινε το πιο παράξενο εργαστήριο εξέλιξης στον πλανήτη
Το υπουργείο Δικαιοσύνης αποκάλυψε κατά λάθος τα ονόματα 100 γυναικών, ενώ ο τεχνολογικός κολοσσός αρνείται να τα διαγράψει
Bλέπει «ιστορική ευκαιρία» για αναμόρφωση της Μέσης Ανατολής - Eξετάζει ακόμη και άμεση εμπλοκή
Η συγγραφέας αρνείται ότι χρησιμοποίησε την Τεχνητή Νοημοσύνη
Η ανάρτηση εθελοντικής οργάνωσης
Η νέα ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το εμπάργκο στις εξαγωγές βρετανικού κρέατος και ο «Πόλεμος του Βοδινού»
«Δεν αντέχω άλλο τους πόνους» είπε στην τελευταία της συνέντευξη
Η Μόσχα προειδοποιεί για αντίποινα μετά την απόφαση Στάρμερ για ελέγχους σε πλοία
«Δεν είμαι σίγουρος αν είμαστε πρόθυμοι για συμφωνία»
Η αμφιθυμία Τραμπ για την Ταϊβάν ενισχύει τους κινεζικούς σχεδιασμούς και ανησυχεί συμμάχους
Κλιμακώνεται η ένταση με συνεχείς επιθέσεις και απειλές χερσαίας επέμβασης στο Ιράν
Παρασκηνιακές συνομιλίες με τη μεσολάβηση τρίτων χωρών
Απειλή για πλήγμα στη ναυτιλία - Έτοιμοι να επέμβουν αν αλλάξει η ισορροπία στη σύγκρουση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.