- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Νεπάλ: Η διεθνής βοήθεια καταφθάνει στο Κατμαντού
Παγκόσμια κινητοποίηση μετά το βιβλικό σεισμό
Άρχισε να φθάνει η διεθνής βοήθεια στο κατεστραμμένο από το βιβλικό σεισμό Νεπάλ, ωστόσο παραμένει δύσκολη η εκτίμηση των αναγκών και η πρόσβαση στις πληγείσες περιοχές.
Τα αεροπλάνα που μεταφέρουν σωστικά συνεργεία με εκπαιδευμένα σκυλιά προσγειώνονται στο αεροδρόμιο του κατεστραμμένου Κατμαντού όπου κατευθύνονται επίσης και εβδομήντα Αμερικανοί διασώστες ενώ εκατοντάδες ακόμη μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων από την Κίνα, την Ινδία και τις ΗΠΑ βρίσκονται ήδη στο Νεπάλ για να βοηθήσουν τους τοπικούς διασώστες. Επί ποδός βρίσκονται και Γαλλικές κυβερνητικές οργανώσεις όπως οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, Γιατροί του Κόσμου, Handicap International και Action contre la Faim.
Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την αποδέσμευση ενός πρώτου πακέτου οικονομικής βοήθειας ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Το Λονδίνο ανακοίνωσε τη διάθεση 5 εκατ. λιρών, ο Καναδάς 5 εκατομμυρίων δολαρίων και η Ευρωπαϊκή Ενωση αποδέσμευσε 3 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα προορίζονται για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμακευτικού υλικού, πόσιμου νερού και σκηνών.
Ο τελευταίος και προσωρινός επίσημος απολογισμός που μετέδωσε το BBC κάνει λόγο για 3.617 νεκρούς και 6.515 τραυματίες.
Παράλληλα, σχεδόν 1 εκατομμύριο παιδιά «έχουν πληγεί σημαντικά» από τον σφοδρό σεισμό, δήλωσε εκπρόσωπος του Ταμείου Παιδιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNICEF), ενώ προειδοποιεί για τον κίνδυνο υδατογενών και μολυσματικών επιδημιών καθώς εκατοντάδες χιλιάδες Νεπαλέζοι κοιμούνται στην ύπαιθρο ή σε σκηνές.
«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας αυτή τη στιγμή είναι η πρόσβαση σε πόσιμο νερό και σε βασικές εγκαταστάσεις υγιεινής. Γνωρίζουμε ότι εξαντλούνται οι επάρκειες τροφίμων και νερού», δήλωσε τηλεφωνικώς στο πρακτορείο Reuters ο Κρίστοφερ Τάϊντεϊ της UNICEF.
photo © EPA/ABIR ABDULLAH
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
: Συμβιβασμός 400.000 λιρών
Kαθώς ο Φλάβιο Μπολσονάρο αμφισβητεί την ήττα του
Η μόνιμη απαγόρευση κυκλοφορίας τέθηκε σε ισχύ μεταξύ Selfridges και IKEA
Μήνυμα προς την Τουρκία και τη Λιβύη έστειλαν από τον ΟΗΕ η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κύπρος, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Νέες επιθέσεις ανακοίνωσαν οι Χούθι
Ο Λούλα μετέτρεψε εκατομμύρια υποστηρικτές σε δίκτυο διανομής, ενώ διεκδικούσε δικαστικά ίση μεταχείριση στις πλατφόρμες
Λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο
Η απάντηση του δισεκατομμυριούχου στον Κρίστοφερ Νόλαν μέσω Grok διχάζει το κοινό
Η δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη
Ο Τούρκος πρόεδρος υπερασπίστηκε τη συμφωνία με τη Λιβύη
Οι διάλογοι που έρχονται στο φως μετά τις αποκαλύψεις για το υλικό παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκε στην κατοχή του
Το φοιτητικό ψηφοδέλτιο έχει δεσμευτεί κατά των κυρώσεων στη Ρωσία και της ένταξης στο ΝΑΤΟ
Τι εξετάζουν τώρα οι τουρκικές αστυνομικές αρχές
Ανοιχτά παραμένουν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση
Ο Λεονάρντο Μαρία Ντελ Βέκιο υποστηρίζει ότι θα διατηρούσε τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία της
Οι Βρετανοί το ξανασκέφτονται 10 χρόνια μετά τη μεγάλη έξοδο από την ΕΕ
Τι νόημα έχει να διαδηλώνεις και να εξεγείρεσαι και να τα σπας όταν σε λίγες μέρες μπορείς να αλλάξεις την κυβέρνηση;
Το τραγικό συμβάν που οδήγησε στη δημιουργία της παράταξης
Μήπως το οικονομικό πρόβλημα της Γαλλίας είναι το πολιτικό πρόβλημα της ΕΕ;
Το στιγμιότυπο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.