- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Η Γαλλία στέκεται αλληλέγγυα προς τους φίλους και συμμάχους της» - Η ανάρτηση Μακρόν στα ελληνικά
Η ανάρτηση του Γάλλου προέδρου μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Χριστοδουλίδη στην Πάφο
«Η Γαλλία στέκεται αλληλέγγυα προς τους φίλους και συμμάχους της» - Η ανάρτηση Μακρόν στα ελληνικά
Tη διαβεβαίωση ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να βρίσκεται, ως καθαρά αμυντική δύναμη, στη Μεσόγειο, την Ερυθρά Θάλασσα και τα στενά του Ορμούζ, έδωσε, ο Εμανουέλ Μακρόν, μετά την τριμερή συνάντηση με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Χριστοδουλίδη στη στρατιωτική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο.
Ο Γάλλος πρόεδρος. μετά τις κοινές δηλώσεις, με τον Κύπριο ομόλογό του και τον πρωθυπουργό προέβη σε μια ανάρτηση στα ελληνικά στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Δεν θελήσαμε αυτόν τον πόλεμο, αλλά έχουμε την ευθύνη να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας».
Η ανάρτηση του Μακρόν
Δεν θελήσαμε αυτόν τον πόλεμο, αλλά έχουμε την ευθύνη να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, τις οικονομίες μας και να αποτρέψουμε μια κλιμάκωση στην περιοχή, στον Λίβανο και στη Μέση Ανατολή.
Μαζί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, εργαζόμαστε για την ασφάλεια γύρω από την Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Γαλλία στέκεται αλληλέγγυα προς τους φίλους και συμμάχους της στην περιοχή, οι οποίοι έχουν βρεθεί στο στόχαστρο πυραύλων και drones.
Ευθύνη μας είναι επίσης να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας που παραμένουν στην περιοχή, μεταξύ των οποίων και 400.000 Γάλλοι πολίτες. Συντονίζουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλειά τους και να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις επαναπατρισμού όσων το επιθυμούν.
Τέλος, το ουσιαστικό κλείσιμο των θαλάσσιων οδών έχει αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία. Ενεργούμε για την αποκατάσταση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και για τη διασφάλιση της ασφάλειας αυτών των ζωτικής σημασίας οδών, ιδίως μέσω της ναυτικής επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Aspides. Στο πλαίσιο της γαλλικής Προεδρίας της G7, ανέλαβα πρωτοβουλία για συντονισμό σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, ώστε να δοθούν απαντήσεις στις ενεργειακές προκλήσεις.
Δεν θελήσαμε αυτόν τον πόλεμο, αλλά έχουμε την ευθύνη να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, τις οικονομίες μας και να αποτρέψουμε μια κλιμάκωση στην περιοχή, στον Λίβανο και στη Μέση Ανατολή.
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) March 9, 2026
Μαζί με τον Πρόεδρο της… pic.twitter.com/ofgNb4zp2E
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εταιρία δικαιολόγησε την απόφασή της επικαλούμενη «αλλαγή στην συμπεριφορά των επιβατών»
Πολλοί πυροβολισμοί ακούστηκαν σε χώρο εστίασης - Τουλάχιστον έξι τραυματίες, δύο σε κρίσιμη κατάσταση
Η συγκυρία της επίσκεψης έχει έντονο συμβολισμό, καθώς συμπίπτει με την 250ή επέτειο από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας
Τι αναφέρουν οι NYT για τον διάδοχο Αγιατολάχ
Η ίδια είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να αυτοκτονήσει
Ίχνη ραδιενέργειας επιμένουν σε συγκεκριμένες ζώνες
Tι δήλωσε ο επίτροπος για τον αποκλεισμό του Ορμούζ
Οι κυβερνήσεις συμβουλεύουν τους πληγέντες να ακυρώσουν και να αντικαταστήσουν τα διαβατήριά τους
Κάλεσε επίσης την Ουάσινγκτον να κάνει περισσότερα για να τερματίσει τον πόλεμο
Ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Η πρώτη επίσκεψη Γάλλου προέδρου στη Μεγαλόνησο από το 1960
Η αποχώρηση των σοσιαλδημοκρατών αφήνει χωρίς πλειοψηφία τη κυβέρνηση, σε κίνδυνο τα κονδύλια της ΕΕ
Οι γυναίκες της χώρας της νοτιονατολικής Ασίας είναι εκτεθειμένες σε ασθένειες, πόνο και σεξισμό
Το εύρημα εντοπίστηκε στο λεγόμενο Δυτικό Θέατρο το οποίο φέρεται να λειτουργούσε ως πολιτιστικός φάρος
Ο επιστήμονας εργαζόταν σε προγράμματα πυρηνικής προώθησης
Οι εκκλήσεις προς τους παγκόσμιους ηγέτες να αυξήσουν τη φορολογία των υπερπλουσίων αυξάνονται
Μάρτυρες περιγράφουν έντονη αναστάτωση, με φωνές και διαμαρτυρίες
Η ανάρτηση στο Truth Social
Tα περισσότερα γυρίσματα για τα διάσημα Mac γίνονται εδώ
Φόβοι ότι η επισιτιστική ανασφάλεια θα κορυφωθεί σε μερικούς μήνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.