- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άγκυρα: Το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προς την Τουρκία
Αναχαιτίστηκε από συστήματα αεράμυνας του ΝΑΤΟ
Το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προς την Τουρκία, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας (MSB) ανακοίνωσε ότι «Ιρανικής προέλευσης βαλλιστικός πύραυλος που εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο εξουδετερώθηκε από συστήματα αεράμυνας του ΝΑΤΟ που είναι ανεπτυγμένα στην Ανατολική Μεσόγειο». Η πληροφορία κοινοποιήθηκε μέσω επίσημης ανακοίνωσης του υπουργείου.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ορισμένα τμήματα του πυραύλου κατέπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές της Γκαζιαντέπ. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή απώλειες ανθρώπινων ζωών.
Το MSB υπογράμμισε ότι η Τουρκία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις σχέσεις καλής γειτονίας και στη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας. Παράλληλα, σημείωσε πως η χώρα είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα απέναντι σε κάθε απειλή που στρέφεται κατά της εδαφικής της ακεραιότητας ή του εναέριου χώρου της.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα η Άγκυρα ανέπτυξε στα κατεχόμενα έξι μαχητικά αεροπλάνα F-16S, καθώς και συστήματα αεράμυνας.
«Η Τουρκία θα λάβει επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων αν χρειαστεί» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Στο πλαίσιο της σταδιακής προσέγγισης για την ενίσχυση της ασφάλειας της αποκαλούμενης "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου", υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων στην περιοχή μας, έξι μαχητικά αεροσκάφη F-16 και συστήματα αεράμυνας έχουν αναπτυχθεί στην "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" από σήμερα» σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ηχηρά μηνύματα Μητσοτάκη, Μακρόν και Χριστοδουλίδη από την Πάφο - «Όποιος επιτίθεται στην Κύπρο, επιτίθεται και στην Ευρώπη»
Καμία ανησυχία για την ασφάλεια του εφοδιασμού - Στο επίκεντρο οι υψηλές τιμές
Το σκάνδαλο έφερε στο φως εκτενές δημοσίευμα των New York Times
Δικαστές προειδοποιούν για τη διάβρωση των θεσμών από τα καρτέλ κοκαΐνης και την παράλληλη εξουσία της μαφίας
Κοινές δηλώσεις των τριών ηγετών σε λίγα λεπτά
Αναχαιτίστηκε από συστήματα αεράμυνας του ΝΑΤΟ
Πτώση του ποσοστού σε ανώτερες διοικητικές θέσεις - Αναλυτικά τα στοιχεία
Τι αναφέρουν διεθνή Μέσα
Εκτίναξη του πετρελαίου, πτώση στα χρηματιστήρια και ανησυχία για τη ναυτιλία - Ποια είναι τα σενάρια για τον πόλεμο στο Ιράν
Ιστορική νίκη του Μπαλέντρα Σαχ - Ο 35χρονος υπόσχεται τέλος στη διαφθορά και μια νέα αρχή για τη χώρα
Δύο συλλήψεις μετά από επεισόδια σε αντι-ισλαμική διαδήλωση
Η σύλληψή του πυροδότησε τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Τουρκία την τελευταία δεκαετία
Το αργό ξεπέρασε τα 100 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2022 μετά τις επιθέσεις κατά του Ιράν
«Η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης είναι μία αντίδραση στο μήνυμα που έστειλε η Ευρώπη» σημείωσε
Πληροφορίες ότι ανάμεσά τους βρίσκεται ο δήμαρχος του Κραν Μοντανά
Η κατάσταση με τους δασμούς και οι δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Λίγο πριν τη συνάντηση Μακρόν με Χριστοδουλίδη και Μητσοτάκη
Ανέπτυξε και συστήματα αεράμυνας στο νησί
«Θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν αυταρχικό ηγέτη με τάσεις εκσυγχρονισμού»
Πώς η εντεινόμενη αντιπαράθεση μεταξύ Ανατολής και Δύσης απειλεί ολοένα και περισσότερο την παγκόσμια ειρήνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.