Κοσμος

Δασκάλα κρίθηκε ακατάλληλη να διδάξει γιατί είναι λεσβία

Ποια ήταν η «ανήθικη» συμπεριφορά στα social media που της στοίχισε τη δουλειά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
95079-190980.jpg

Δικαστήριο στην Αγία Πετρούπολη απέρριψε την καταγγελία δασκάλας που απολύθηκε για «ανήθικη» συμπεριφορά επειδή δεν έκρυβε ότι είναι λεσβία στις αναρτήσεις στα social media. Ο διευθυντής του σχολείου υποστηρίζει ότι «την απέλυσε λόγω των φωτογραφιών που δημοσίευσε και προπαγανδίζουν μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις».

image

Η δασκάλα απολύθηκε τον Δεκέμβριο μετά από παράπονα γονέων για τη συμπεριφορά της. Το σχολείο πρόσθεσε ότι ένας άλλος λόγος για την απόλυση της δασκάλας, η οποία δεν κατονομάζεται, είναι ότι είχε φωτογραφίες που προβάλλονται δημόσια και «προπαγανδίζουν μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις», μεταξύ των οποίων μία που τη δείχνει να φιλάει μία άλλη γυναίκα.

Καθηγητής θεολογίας κλήθηκε ως μάρτυρας στο δικαστήριο και δήλωσε ότι οι φωτογραφίες δείχνουν «μία ανήθικη παράβαση, ασυμβίβαστη με τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών λειτουργιών».

«Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης ειπώθηκε πολλές φορές, ότι οι φωτογραφίες που εμφανίζονται στο δικαστήριο αποδεικνύουν ότι η δασκάλα είναι λεσβία» σημειώνει η ομάδα υποστήριξης των LGBT, Vykhod. «Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να γίνει δεκτό ότι το γεγονός ότι είναι λεσβία, είναι ο λόγος για την απόλυσή της και αυτό αποτελεί άμεση διάκριση». «Η δασκάλα θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου» τονίζει η ομάδα Vykhod.

Οι φωτογραφίες της δασκάλας δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα ενημέρωσης από τον Τιμούρ Ισάγεφ, γνωστός ομοφοβικός από την Αγία Πετρούπολη, ο οποίος τις δημοσίευσε στο κοινωνικό προφίλ του τον Δεκέμβριο μαζί με το όνομα και την περιοχή εργασίας της δασκάλας. Η απολυμένη δασκάλα κατέθεσε ότι ο Ισάγεφ παρέδωσε έναν αποθηκευτικό δίσκο με τις φωτογραφίες της στον διευθυντή του σχολείου.

Η «γνώμη των πατριωτών της Ρωσίας» ήταν ότι «είναι έγκλημα να αφήνεις τέτοιους εκπαιδευτικούς να εργάζονται με παιδιά» δηλώνει στον Guardian ο Ισάγεφ. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η ανοιχτή ομοφυλοφιλία παραβιάζει τον νόμο της Ρωσίας εναντίον της «γκέι προπαγάνδας». Δηλώνει, επίσης, μεγάλη ικανοποίηση που συνέβαλε στην απόλυση 29 ομοφυλόφιλων δασκάλων τον Δεκέμβριο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ