- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ακραίο ψύχος στις ΗΠΑ: Στους 38 οι νεκροί - Χάος στις αερομεταφορές - Στο σκοτάδι εκατομμύρια πολίτες
Τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα όταν έπεσαν σε παγωμένη λίμνη στο Τέξας
Νέο κύμα ψύχους αναμένεται στη χώρα το Σαββατοκύριακο το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει αρνητικές θερμοκρασίες ρεκόρ
Μεγάλο μέρος των ΗΠΑ είναι αντιμέτωπο με ακραίο ψύχος μετά το πέρασμα μιας εκτεταμένης χειμερινής καταιγίδας που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, βύθισε στο σκοτάδι εκατομμύρια Αμερικανούς και προκάλεσε χάος στις αερομεταφορές.
Εξάλλου νέο κύμα ψύχους αναμένεται στη χώρα το Σαββατοκύριακο το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει αρνητικές θερμοκρασίες ρεκόρ και νέα μεγάλη καταιγίδα, την ώρα που οι Αμερικανοί δεν έχουν ακόμη ανακάμψει από το πρώτο κύμα.
Δεκάδες νεκροί
Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, σε δυστυχήματα ή από υποθερμία, σύμφωνα με τον απολογισμό που κατήρτισε το AFP με βάση πληροφορίες από τοπικά μέσα και τις αρχές.
Τρία παιδιά ηλικίας έξι με εννέα ετών έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα όταν έπεσαν σε παγωμένη λίμνη στο Τέξας.
Χθες, Τρίτη, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον δέκα άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί σε εξωτερικούς χώρους και οι αρχές ερευνούν τα αίτια του θανάτου τους.
Στο Μέιν σκοτώθηκαν οι επτά από τους οκτώ επιβαίνοντες ενός αεροσκάφους που συνετρίβη κατά την απογείωσή του στη διάρκεια της χιονοθύελλας.
Στις νότιες ΗΠΑ καταγράφηκαν εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση στις πολιτείες Τενεσί, Τέξας, Μισισίπι και Λουιζιάνα. Χθες το βράδυ σχεδόν μισό εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις εξακολουθούσαν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπο PowerOutage.com.
Πολλά μεγάλα αεροδρόμια, από την Ουάσινγκτον, ως τη Φιλαδέλφεια και τη Νέα Υόρκη, έχουν σχεδόν αναστείλει τη λειτουργία τους, ενώ περισσότερες από 22.000 πτήσεις έχουν ακυρωθεί από το Σάββατο και χιλιάδες άλλες έχουν καθυστερήσεις, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.
Μόνο την Κυριακή ακυρώθηκαν πάνω από 9.000 πτήσεις, περισσότερες από όσες έχουν ακυρωθεί στη διάρκεια μίας ημέρας από την έναρξη της πανδημίας covid.
AHORA | 🔴
— El Nacional (@elnacionalpy) December 23, 2022
Golpea a EE.UU. 🇺🇲 una de las peores tormentas de invierno y ola polar de su historia, con temperaturas extremadamente bajas, sobre todo en estados del norte y el centro del país. #ElNacional pic.twitter.com/lxoryYSDLm
Ισχυρές χιονοπτώσεις
Οι σημαντικότερες χιονοπτώσεις, 79 εκατοστά, καταγράφηκαν στο Νέο Μεξικό και σε μια πόλη της πολιτείας της Νέας Υόρκης όπου το ύψος του χιονιού έφτασε τα 76 εκατοστά, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της αμερικανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.
Πολλές από τις πλέον πληγείσες περιοχές βρίσκονται στο νότιο τμήμα των ΗΠΑ, που είναι λιγότερο συνηθισμένες στους έντονους χειμώνες και συχνά δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένες.
Στην πολιτεία Μισισίπι, για παράδειγμα, οι δρόμοι πολλών πόλεων καλύφθηκαν με πάγο με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.
This extreme cold weather across many parts of the USA & Canada has been extremely harsh for people & wildlife. This crazy footage shows two walkers who spotted a deer with its mouth,eyes & ears completely frozen over. Brilliant effort to help! 👏🏼 pic.twitter.com/spsbRnGDFQ
— Fabulous Nature (@fazalorkzai30) January 26, 2026
Καιρικό σύστημα από τον Καναδά
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, οι θερμοκρασίες σε μεγάλο μέρος των βόρειων πολιτειών θα παραμείνουν υπό το μηδέν ως την Κυριακή. Ένα νέο κύμα ψύχους αναμένεται να προκαλέσει «τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες που έχουν παρατηρηθεί εδώ και πολλά χρόνια σε κάποιες περιοχές και το πιο παρατεταμένο κύμα ψύχους εδώ και δεκαετίες».
Παράλληλα ένα άλλο καιρικό σύστημα, πιθανόν σοβαρό, ενδέχεται να μετακινηθεί από τον Καναδά προς τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, προκαλώντας γενικευμένα ατμοσφαιρικά κατακρημνίσματα. Οι μετεωρολόγοι λένε πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να είναι βέβαιοι για την ακριβή πορεία που θα ακολουθήσει το σύστημα αυτό και για να γνωρίζουν αν θα προκαλέσει βροχή ή χιόνι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διπλωματική σύγκρουση Ισπανίας και Ιταλίας με φόντο τη Θέουτα
MKO που προωθούν τα πολιτικά και θρησκευτικά σχέδια του Τούρκου προέδρου χρηματοδοτούνται από τις Βρυξέλλες
Η 54χρονη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη διακεκριμένη πυροσβέστη - Είχε ήδη εκτίσει ποινή για το ίδιο έγκλημα
Συντονισμένο δίκτυο παραπληροφόρησης με πάνω από 500.000 προβολές μετά τη μαζική είσοδο μεταναστών
Ο οδηγός δεν αντιλήφθηκε τίποτα, παρά μόνο όταν του έδειξαν το βίντεο
Ελπίδες ότι ο νόμος θα φέρει πιο κοντά το τέλος του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Αστυνομία και εισαγγελικές αρχές παραδέχτηκαν ότι διέπραξαν μια σειρά λαθών
Οι Ισπανοί πολίτες δεν νιώθουν ασφαλείς και το δείχνουν
Νωρίτερα φέτος διεξήχθη στη χώρα ένας πανεθνικός διαγωνισμός μαγειρέματος σκύλου
Μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ και όταν περπατά, σέρνονται στο έδαφος
Περίπου 80 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την κρίση στη Θέουτα, αναφέρουν οι ισπανικές Αρχές
Το τελεσίγραφο της Ισπανίας
Μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου
Άλμα στους δείκτες για δημητριακά, ζάχαρη και λάδι - Προειδοποίηση για 50 εκατ. ανθρώπους αντιμέτωπους με την πείνα
Η συμφωνία προβλέπει ότι επίθεση εναντίον μίας από τις τρεις χώρες θα θεωρείται επίθεση εναντίον όλων
Διαβάζοντας σήμερα το «Ένας Μύθος» (1954), ένιωσα ότι διάβαζα τις ειδήσεις του 2026. Και αυτό είναι η πιο θλιβερή επιβεβαίωση της αποτυχίας όλων μας.
Ο ύποπτος φέρεται να περιφερόταν στη γειτονιά κρατώντας μαχαίρι
Ποιος μπορεί να τον διαδεχτεί
Η αφοπλιστική απάντησή της όταν την ενημέρωσαν ότι φαίνονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.