- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φοιτήτρια που έζησε το μακελειό στο Parkland, μάρτυρας του νέου mass shooting στο πανεπιστήμιο Brown
Οργή και θλίψη στις ΗΠΑ
ΗΠΑ: Φοιτήτρια που έζησε το μακελειό στο Parkland, μάρτυρας του νέου mass shooting στο πανεπιστήμιο Brown
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το μακελειό στο πανεπιστήμιο Μπράουν στις ΗΠΑ, όπου ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε δύο φοιτητές. Ο φοιτητής Ethan Schenker διάβαζε για τις τελικές εξετάσεις στο υπόγειο μιας βιβλιοθήκης της πανεπιστημιούπολης όταν έλαβε ένα μήνυμα από το πανεπιστήμιο που καλούσε όλους τους φοιτητές να παραμείνουν εκεί που βρίσκονται.
«Αμέσως τηλεφώνησα στους γονείς μου και τον αδερφό μου για να τους ενημερώσω ότι ήμουν καλά και για να βεβαιωθώ ότι οι φίλοι μου ήταν καλά», είπε στον Jim Sciutto του CNN. Ο Σένκερ περιέγραψε τις ώρες που παρέμεινε κλεισμένος στο σημείο μετά το μακελειό. Πρόκειται και στιγμές που χαρακτήρισε ως τρομακτικές, λέγοντας ότι όλοι στη βιβλιοθήκη ήταν «πολύ ανήσυχοι» καθώς οι αρχές εκκένωσαν κάθε τάξη και περιπολούσαν το κτίριο.
Η δευτεροετής φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Brown, Ζόι Γουάισμαν, η οποία ήταν μάρτυρας των πυροβολισμών του 2018 στο Λύκειο Parkland στη Φλόριντα, δήλωσε στο CNN ότι είναι θυμωμένη που υφίσταται άλλη μια επίθεση με πυροβολισμούς στην πανεπιστημιούπολη. Σε συνέντευξή του στον Jim Sciutto του CNN αργά το Σάββατο, η Weissman περιέγραψε ένα μείγμα θυμού και σοκ καθώς εξελισσόταν η κατάσταση στο Brown.
«Νομίζω ότι η θλίψη θα μας κατακλύσει όταν ταυτοποιήσουμε όλα τα θύματα και ανακαλύψουμε ποιους χάσαμε ως κοινότητα», είπε η Weissman. «Αλλά αυτή τη στιγμή, είμαι απλώς θυμωμένη που υπάρχουν παιδιά σαν εμένα σε αυτή τη χώρα που έπρεπε να περάσουν αυτήν την κατάσταση όχι μία, αλλά δύο φορές». Η φοιτήτρια απέδωσε την ευθύνη στην «αδράνεια του Κογκρέσου» στην αντιμετώπιση της ένοπλης βίας. «Νομίζω ότι έχουμε δει ξανά και ξανά ότι το Κογκρέσο δεν έχει δείξει ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για τους ψηφοφόρους του», είπε. «Αν το έκανε, θα ψήφιζε αμέσως ολοκληρωμένα νομοσχέδια για την πρόληψη της ένοπλης βίας».
Η τραγωδία επανέφερε στην επιφάνεια οδυνηρές αναμνήσεις και συναισθήματα από το 2018, είπε η Weissman, γεγονός που την ώθησε να τηλεφωνήσει αμέσως στη μητέρα της, όπως ακριβώς έκανε και κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Parkland. «Νιώθω σαν να είμαι ξανά 12 ετών», πρόσθεσε. «Νιώθω σαν να είναι ξανά το 2018. Περνάμε ακριβώς τα ίδια συναισθήματα».
Πηγή: CNN
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Το πλοίο μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ
Δεξαμενόπλοιο υπό παναμαϊκή σημαία δέχθηκε επίθεση - Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατασβέστηκε
Γιατί ο φόβος του ισλαμισμού δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά
Διπλωματική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου για τους οικισμούς
Ο κόσμος των καθαρτικών, της πρόκλησης εμετού και της ανηλεούς κατάναλωσης φαγητού
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Ο Μερτς έχει δεσμευτεί να παραμείνει στην εξουσία και να προωθήσει ένα εμβληματικό πακέτο επώδυνων μεταρρυθμίσεων
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.