- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παιδιά ανάμεσα στα θύματα ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία - «Παγώνουν» οι συνομιλίες Τραμπ-Πούτιν
Τουλάχιστον επτά νεκροί, λίγες ώρες μετά την ακύρωση της συνόδου κορυφής - Χτυπήθηκε νηπιαγωγείο
Ουκρανία: Τουλάχιστον επτά νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά, από σφοδρές ρωσικές επιθέσεις σε Κίεβο και Χάρκοβο, ώρες μετά την αναβολή συνομιλιών Τραμπ-Πούτιν
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια σφοδρών ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους εναντίον της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Στo Χάρκοβο, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, χτυπήθηκε νηπιαγωγείο, ενώ σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές και στο Κίεβο. Συνολικά 27 άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά.
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν λίγες ώρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Βουδαπέστη αναβάλλεται, καθώς δεν ήθελε μια «συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα».
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι τα πλήγματα αποδεικνύουν πως η Μόσχα δεν έχει δεχθεί επαρκή πίεση για να σταματήσει τον πόλεμο, ενώ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι συνεχίζει την επιθετικότητα παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός.
Αν και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, υποστήριξε πως οι προετοιμασίες για τη σύνοδο συνεχίζονται, η Ουκρανία εκτιμά ότι η ακύρωση της συνάντησης συνδέεται με το αίτημά της για προμήθεια αμερικανικών πυραύλων Tomahawk, το οποίο δεν έγινε δεκτό από την Ουάσιγκτον.
Παράλληλα, οι ουκρανικές δυνάμεις ανέφεραν ότι έπληξαν ρωσικό εργοστάσιο χημικών στο Μπριάνσκ, κοντά στα σύνορα, με βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow, χαρακτηρίζοντας την επιχείρηση «επιτυχημένη».
Οι ρωσικές επιθέσεις επικεντρώθηκαν για ακόμη μία φορά σε ενεργειακές υποδομές, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές.
Ανάμεσα στα θύματα του Κιέβου βρίσκονται ένα βρέφος έξι μηνών, ένα κορίτσι 12 ετών και μια 36χρονη γυναίκα, ενώ ένα ηλικιωμένο ζευγάρι έχασε τη ζωή του όταν drone έπληξε την πολυκατοικία τους.
Η Ουκρανία παραμένει υπό συνεχή βομβαρδισμό σχεδόν τρία χρόνια μετά την εισβολή της Ρωσίας το 2022, με τις διπλωματικές προσπάθειες για ειρήνη να παραμένουν εύθραυστες.
(Με πληροφορίες BBC News)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαλλία και Ιταλία ανοίγουν δίαυλο με το Ιράν - Φόβοι για ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη
Δικαστικό όργανο στην Αυστραλία δικαίωσε την εταιρεία που την απέλυσε - Το σκεπτικό της απόφασης
Η φωτογραφία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στο Μάρθα’ς Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης μεταξύ 1999 και 2000
«Έχουμε εντολές για μη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο» λέει ένας από αυτούς
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ρίχνεται στην καμπάνια για το δημοψήφισμα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή ήττα
Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν συνομιλίες για τα Στενά του Ορμούζ, λένε οι FT
Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν επιφυλάξεις Βανς πριν την επίθεση - Δημόσια στήριξη μετά την απόφαση Τραμπ
Το κορίτσι ονομάστηκε μάλιστα προσωρινά Jeanne Westgate, από το εμπορικό κέντρο όπου βρέθηκε
Η αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή ωθεί επενδυτές και κατοίκους να κάνουν δεύτερες σκέψεις
Οι αρχές μιλούν για στοχευμένη πράξη βίας κατά της εβραϊκής κοινότητας
Αντόνιο Κόστα: Η αποδυνάμωση των κυρώσεων αυξάνει τα έσοδα της Ρωσίας και απειλεί την ευρωπαϊκή ασφάλεια
H Τεχεράνη υποστηρίζει πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από συμμαχικές της δυνάμεις
Σοβαρή οικονομική κρίση πλήττει το νησί της Καραϊβικής
«Οι ηγέτες του Ιράν κρύβονται σαν τα ποντίκια», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
«Θα πλήξουμε πολύ σκληρά το Ιράν την επόμενη εβδομάδα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
Πώς οι έντονες βροχοπτώσεις «ξύπνησαν» σπόρους ετών κάτω από την άμμο
Το περιστατικό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας
Τι κίνητρα βλέπουν οι Αρχές
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.