- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μάντσεστερ: Επιζών καρκίνου ο νεκρός από την αδέσποτη σφαίρα αστυνομικών
Κρατούσε τις πόρτες κλειστές απέναντι στον μαχαιροβγάλτη τρομοκράτη
Μάντσεστερ: Επιζών καρκίνου ο νεκρός από την αδέσποτη σφαίρα αστυνομικών
Τραγωδία σημειώθηκε χθες στη συναγωγή Heaton Park Hebrew Congregation στο Κραμπσολ του Μάντσεστερ, όταν δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τρομοκρατική επίθεση. Ανάμεσά τους ο 53χρονος Έιντριαν Ντόλμπι, επιζών καρκίνου, που βρήκε τον θάνατο από αδέσποτη σφαίρα αστυνομικών την ώρα που προσπαθούσε ηρωικά να κρατήσει κλειστές τις πόρτες για να εμποδίσει τον δράστη να εισβάλει.
Ο Ντόλμπι και ο 66χρονος Μέλβιν Κράβιτς σκοτώθηκαν κατά την επίθεση του 35χρονου Τζιχάντ Αλ-Σάμιε, Σύρου καταγωγής, ο οποίος οπλισμένος με μαχαίρι επιχείρησε να εισβάλει στο χώρο λατρείας την ημέρα του Γιομ Κιπούρ. Ο δράστης τελικά εξουδετερώθηκε από ένοπλους αστυνομικούς επτά λεπτά μετά την έναρξη της επίθεσης.
Η Αστυνομία του Μάντσεστερ επιβεβαίωσε ότι δύο από τα θύματα χτυπήθηκαν από σφαίρες αστυνομικών, στην προσπάθεια να αποτραπεί η είσοδος του επιτιθέμενου. Ένας ακόμη άνδρας τραυματίστηκε, χωρίς η ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο.
Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες για τον Ντόλμπι, ο οποίος περιγράφηκε από φίλους και γείτονες ως «ευγενικός, φιλόζωος και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει». Παρά τα προβλήματα υγείας, στάθηκε στην πρώτη γραμμή για να προστατεύσει τους συμπολίτες του. «Έτρεξε να κλείσει τις πόρτες, μπροστά και πίσω. Εκεί χτυπήθηκε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της συναγωγής, Μπράιαν Μπελ.
Η τοπική κοινωνία τιμά επίσης τον Μέλβιν Κράβιτς, που είχε στενούς δεσμούς με τον ραβίνο Ντάνιελ Γουόκερ και θεωρούνταν αγαπητός «θείος» για τα παιδιά της οικογένειας της συζύγου του.
Ο πρωθυπουργός σερ Κιρ Στάρμερ επισκέφθηκε σήμερα τον χώρο, συνοδευόμενος από την υπουργό Εσωτερικών Σαμπάνα Μαχμούντ και τον αρχηγό της Αστυνομίας Στίβεν Γουάτσον. «Το επεισόδιο αυτό μας αλλάζει όλους για πάντα», ανέφερε σε κοινή δήλωσή της η διοίκηση της συναγωγής.
Η οικογένεια του δράστη εξέφρασε «βαθύ σοκ και λύπη», καταδικάζοντας την «αποτρόπαιη πράξη». Τρεις συλλήψεις έχουν γίνει για πιθανή συνέργεια στον σχεδιασμό της επίθεσης, ενώ το Σάββατο στο Old Trafford θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, με τους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να φορούν μαύρα περιβραχιόνια.
Η νεοδιορισθείσα Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι, Σάρα Μάλαλι, τόνισε ότι η Εκκλησία της Αγγλίας «έχει ευθύνη να σταθεί δίπλα στην εβραϊκή κοινότητα».
Πηγή: Daily Mail
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η διαδρομή ήταν μεγάλη για αυτοκίνητο», δήλωσε ο 69χρονος – «Δεν παραβίασε κανέναν νόμο», λέει η αστυνομία
Πώς γνωρίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με την ολλανδικής καταγωγής Μαρί-Φρανς φαν Χελ
Το δημοσίευμα της Mirror - Η αγάπη του ζευγαριού για την Ελλάδα γεννήθηκε το 2011
Στην κομητεία Κάσγουελ
«Δεν θα επιτρέψουμε να σχηματιστεί απειλή στα σύνορά μας», ξεκαθαρίζει ο Εγιάλ Ζαμίρ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Νέο κεφάλαιο στη νομική περιπέτεια του καταδικασμένου μουσικού παραγωγού
Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ήδη ανακαλυφθεί δύο άλλες σήραγγες
O πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ έχει δεσμευτεί να συναντηθεί με τα θύματα του Αμερικανού παιδόφιλου
H σημασία της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Η νέα πολιτική προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μια γυναίκα από τη Δανία αποκαλύπτει πώς ο πρώην σύντροφός της την κακοποιούσε με μία συσκευή τατουάζ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Περισσότεροι από 9 ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν
Υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών εντοπίστηκε στις πλατφόρμες της εταιρίας
Τα δύο μηνύματα στο Χ και η αντίδραση του δικηγόρου των διαβόητων αδελφών
Συναγερμός στο Κόβεντ Γκάρντεν
Οι αποκαλύψεις του BBC φέρνουν ανατροπές στην καριέρα του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού
Τέλος στο αντάρτικο κατά το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι από το 1984
Μέτρα κατά της καταναγκαστικής εργασίας παίρνει η Ουάσινγκτον
Η Ιταλία συνεχίζει να πλήττεται από το τέταρτο κατά σειρά κύμα καύσωνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.