- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το YouTube θα καταβάλει 24,5 εκατ. δολάρια στον Τραμπ για την αναστολή του λογαριασμού του
Ακόμα ένας τεχνολογικός κολοσσός που ήρθε σε συμβιβασμό με τον Αμερικανό πρόεδρο
Το YouTube θα καταβάλει 24,5 εκατ. δολάρια στον Τραμπ για την αναστολή του λογαριασμού του - Ακόμα ένας τεχνολογικός κολοσσός που ήρθε σε συμβιβασμό με τον Αμερικανό πρόεδρο
To YouTube συμφώνησε να καταβάλει 24,5 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει αγωγή που είχε καταθέσει ο Ντόναλντ Τραμπ το 2021, υποστηρίζοντας ότι η πλατφόρμα ανέστειλε αδικαιολόγητα τον λογαριασμό του μετά τα επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Η θυγατρική της Google είναι η τελευταία σε μια σειρά τεχνολογικών κολοσσών που κατέληξαν σε πολυεκατομμυριούχες αποζημιώσεις προς τον πρώην πρόεδρο για αποφάσεις που είχαν ληφθεί εις βάρος των λογαριασμών του.
Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, από τα 24,5 εκατ. δολάρια της συμφωνίας τα 22 εκατ. θα κατευθυνθούν στην αποκατάσταση και συντήρηση του National Mall στην Ουάσινγκτον, αλλά και στη στήριξη της κατασκευής νέας αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο, με εκτιμώμενο κόστος περίπου 200 εκατ. δολάρια. Αντίστοιχα, τον Ιανουάριο η Meta (Facebook) είχε καταλήξει σε συμβιβασμό ύψους 25 εκατ. δολαρίων με τον Τραμπ, ενώ τον Φεβρουάριο η πλατφόρμα X (πρώην Twitter) πλήρωσε 10 εκατ. δολάρια.
Η υπόθεση κατά του YouTube είχε αρχικά κλείσει το 2023, αλλά οι δικηγόροι του Τραμπ την αναβίωσαν μετά την εκλογική του νίκη, καταθέτοντας εφέσεις για να ανατραπούν προηγούμενες απορριπτικές αποφάσεις. Η πλατφόρμα είχε αναστείλει το κανάλι του τον Ιανουάριο του 2021, κρίνοντας ότι οι δηλώσεις του μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο ενείχαν κίνδυνο πρόκλησης βίας. Η επαναφορά του λογαριασμού του έγινε τελικά τον Μάρτιο του 2023, λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για δεύτερη θητεία.
Οι διαπραγματεύσεις με τις τεχνολογικές εταιρείες αποδόθηκαν, σύμφωνα με τον δικηγόρο και στενό συνεργάτη του Τραμπ, Τζον Κόουλ, στην επιστροφή του στον Λευκό Οίκο. «Αν δεν είχε επανεκλεγεί, θα βρισκόμασταν στα δικαστήρια για χίλια χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος ανέφερε ακόμη πως οι αγωγές όχι μόνο εξασφάλισαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, αλλά και ανάγκασαν τις πλατφόρμες να αλλάξουν στάση απέναντι στους χρήστες.
Με πληροφορίες από Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στην Ελβετία μετά τις εκατέρωθεν απειλές
Για πολυήμερο κύμα καύσωνα προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι
Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση
Το ημιεπίσημο Fars μιλά για αναστολή διαπραγματεύσεων
«Δεν θα βρείτε χώρα να γυρίσετε» λέει ο Τραμπ στους Ιρανούς διαπραγματευτές
Του εύχεται τα καλύτερα εν μέσω φημών για σχέδια παραίτησης
Ενώ ο Τζέι Ντι Βανς δηλώνει ικανοποιημένος από την πρόοδο των συνομιλιών στην Ελβετία
Ο μικρός – και στο παρελθόν εξόχως προβληματικός – γιος του Τζο Μπάιντεν εξελίσσεται σε ένα νέο comeback kid, διαταράσσοντας τις εσωκομματικές και μη ισορροπίες
Διπλωματικός μαραθώνιος εν μέσω ισχυρισμών περί νέου αποκλεισμού της κρίσιμης θαλάσσιας διόδου
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.