- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουσκ: Δεν θα διστάσουμε να καταρρίψουμε ξένα αντικείμενα που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας και συνιστούν απειλή
Οι δηλώσεις του Πολωνού πρωθυπουργού
Τουσκ: Δεν θα διστάσουμε να καταρρίψουμε ξένα αντικείμενα που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας και συνιστούν απειλή
Η Πολωνία δεν θα διστάσει να καταρρίψει αντικείμενα που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της και συνιστούν απειλή, αλλά θα υιοθετήσει συνετότερη τακτική για περιστατικά που δεν είναι σαφή, δήλωσε σήμερα ο πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η Εσθονία ανακοίνωσε ότι τρία ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της την Παρασκευή, γεγονός που ενίσχυσε την πεποίθηση στην Ατλαντική Συμμαχία ότι η Μόσχα δοκιμάζει την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητά της. Ορισμένοι νατοϊκοί σύμμαχοι πρότειναν σθεναρή απάντηση.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει σήμερα για να συζητήσει το περιστατικό.
Η Μόσχα δήλωσε σήμερα ότι οι ισχυρισμοί της Εσθονίας είναι ψευδείς και έχουν ως στόχο την αύξηση της έντασης.
Την νύκτα της 10ης προς την 11η Σεπτεμβρίου, 20 ρωσικά drones εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Πολωνίας. Η Βαρσοβία κατήγγειλε επίσης την Παρασκευή ότι δύο ρωσικά μαχητικά παραβίασαν την ζώνη ασφαλείας της πλατφόρμας εξόρυξης της Petrobaltic στην Θάλασσα της Βαλτικής.
«Θα λάβουμε την απόφαση να καταρρίψουμε ιπτάμενα αντικείμενα που παραβιάζουν το έδαφός μας και πετούν επάνω από την Πολωνία - επ' αυτού δεν υπάρχει συζήτηση», προειδοποίησε σήμερα ο Ντόναλντ Τουσκ.
«Όταν θα έχουμε να κάνουμε με καταστάσεις που δεν είναι τελείως ξεκάθαρες, όπως η πτήση ρωσικών μαχητικών επάνω από την πλατφόρμα της Petrobaltic - αλλά χωρίς παραβίαση, διότι δεν πρόκειται για τα χωρικά μας ύδατα - πρέπει να σκεφτεί κανείς δύο φορές αν θα προβεί σε ενέργειες που μπορεί να δημιουργήσουν οξεία φάση στη διαμάχη».
Ο πολωνός πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η Πολωνία θα πρέπει να είναι βέβαιη ότι δεν θα είναι μόνη αν ξεκινήσει κλιμάκωση.
«Πρέπει επίσης να είμαι τελείως βέβαιος...ότι όλοι οι σύμμαχοι θα το αντιμετωπίσουν με τον ίδιο τρόπο με εμάς», είπε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το σκηνικό παραπέμπει σε εικόνες από την πανδημία covid
Ένα επεισόδιο για την αλήθεια, την αμφιβολία και τα όρια της σύγχρονης δημόσιας σφαίρας.
Όλοι οι επιβάτες του MV Hondius θεωρούνται επαφές υψηλού κινδύνου
«Χρόνια πολλά» σε όλες τις μαμάδες του κόσμου
Το σενάριο να πρόκειται για ενέργεια που έστησε το Κρεμλίνο εις βάρος της Ελλάδας και, κατ’ επέκταση, της Ευρώπης, εξετάζουν –μεταξύ άλλων– οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.
Η τριήμερη κατάπαυση πυρός δοκιμάζεται - Επιθέσεις με drones και θύματα εκατέρωθεν
Η Τεχεράνη καταγγέλλει παραβιάσεις της εκεχειρίας και εξετάζει ακόμη την αμερικανική πρόταση
Νέες επιδρομές του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο - Προειδοποιήσεις εκκένωσης και τραυματισμοί στρατιωτών
Νέα στοιχεία αμφισβητούν τη θεωρία ότι η μόλυνση προήλθε από χωματερή στην Ουσουάια
Ο ηγέτης του Tisza ανέλαβε την πρωθυπουργία , στροφή της Ουγγαρίας προς την Ευρώπη
Έντονος εμετός και διάρροια σε επιβάτες και πλήρωμα - Αυξημένα μέτρα απολύμανσης στο πλοίο
Στη σκιά του πολέμου και των φόβων για ουκρανικά πλήγματα η φετινή 9η Μαΐου στη Μόσχα
Η διαδρομή ανάμεσα στα χαλάσματα
Οι τύποι των ηγεσιών, o μεσσιανισμός, ο ναρκισσισμός και η δημαγωγία: μια συζήτηση της Σώτης Τριανταφύλλου με τον Τάκη Παππά στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης
Ανησυχητικές οι τελευταίες κινήσεις της Τεχεράνης
Τα νέα στοιχεία στην υπόθεση της Αϊσεγιούλ Ερασλάν
Μία στα 55 εκατομμύρια πιθανότητα να συμβεί ξανά
Πότε έχουν γίνει οι καταγραφές
Η αριστοκράτισσα που έγινε γαιοκτήμονας και επιχειρηματίας, και παντρεύτηκε μιαν άλλη γυναίκα — σχεδόν διακόσια χρόνια πριν
Η εκεχειρία, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, θα διαρκέσει από το Σάββατο έως τη Δευτέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.