- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πυροβολισμοί κατά του Αμερικανού δεξιού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ σε εκδήλωση
Άγνωστη η κατάσταση της υγείας του
Πυροβολισμοί κατά Αμερικανού δεξιού ακτιβιστή σε εκδήλωση
Ο Τσάρλι Κερκ, ακτιβιστής της αμερικανικής δεξιάς και εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης Turning Point USA (TPUSA), φέρεται να δέχθηκε πυροβολισμό την Τετάρτη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Utah Valley University.
Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κερκ διακρίνεται τη στιγμή που χτυπιέται ενώ μιλά καθισμένος κάτω από τέντα στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου. Άλλα πλάνα δείχνουν φοιτητές να τρέχουν έντρομοι, καθώς ακούγονται πυροβολισμοί. Η εκδήλωση αποτελούσε μέρος της περιοδείας «American Comeback Tour», που διοργανώνει το τοπικό παράρτημα της TPUSA.
Pray for Charlie Kirk. He understood the risks and courageously put himself out there anyway. pic.twitter.com/BkKZc6oDpi
— Dale Stark (@DaleStarkA10) September 10, 2025
Ο γερουσιαστής της Γιούτα Μάικ Λι έγραψε στο X ότι «παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο Utah Valley University» και κάλεσε τους πολίτες «να προσευχηθούν για τον Τσάρλι Κερκ και τους φοιτητές που βρίσκονταν εκεί». Ανάλογη ανάρτηση έκανε και η γερουσιαστής Άσλεϊ Μούντι, σημειώνοντας ότι «το γραφείο της παρακολουθεί την υπόθεση» και εκφράζοντας τις ευχές της «για τον Κερκ, τους φοιτητές και το έθνος».
Εκπρόσωπος της αστυνομίας του πανεπιστημίου επιβεβαίωσε ότι έπεσαν πυροβολισμοί στην πανεπιστημιούπολη, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Λίγο πριν το περιστατικό, ο Κερκ είχε αναρτήσει στο προσωπικό του προφίλ: «WE. ARE. SO. BACK. Το Utah Valley University είναι ενθουσιασμένο και έτοιμο για την πρώτη στάση της American Comeback Tour». Η υπόθεση παραμένει σε εξέλιξη, με τις αρχές να διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες της επίθεσης.
Πηγή: Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πινγκ Πινγκ και Φου Σουάνγκ είναι οι νέοι «πρεσβευτές» της Κίνας
Σφοδρή επίθεση στην Τουρκία και το Κατάρ
Ο ανιψιός της απολύθηκε απομακρύνθηκε από την θέση του επικεφαλής ασφάλειας των ακινήτων της
Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τοπικούς αξιωματούχους για αμέλεια
Η 87χρονη ζούσε στο σπίτι επί 71 χρόνια - Χαμός σε όλη τη χώρα
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό ισχύει και για το Politico
Ξαφνική επίθεση φιλίας προς τη χώρα μας εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία των πληρωμάτων
Η TikToker χαρακτήρισε το μνημείο «μηχανή παραγωγής χρημάτων»
Μέτρα κατά της πρώην επικεφαλής του RT France για διασπορά προπαγάνδας
Πώς κατάφερε ο ιστορικός και συγγραφέας να εξοργίσει τους πάντες
Φέρεται να ήταν φρουρός στο Stalag 326 VI K, όπου κρατούνταν έως και 200.000 Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου
Η 21χρονη Ταρανέχ Ραχίμι καταδικάστηκε σε θάνατο και η δίδυμη αδελφή της, Ρομίνα, σε 25 χρόνια φυλάκιση
«Παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη
Η σπάνια εξομολόγηση της γυναίκας του θρύλου της Formula 1
H απαγόρευση της πρόσβασης των δημοσιογράφων ισχύει για 14 μέρες
Η άνοδος προκαλεί ανησυχία στις Βρυξέλλες - Εξετάζονται μέτρα προστασίας της αγοράς
Σε ύψιστη επιφυλακή τέθηκαν τα μαχητικά της Βαρσοβίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.