- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ιάπωνας 102 ετών κατακτά το Φούτζι: Ο γηραιότερος άνθρωπος που έφτασε ποτέ στην κορυφή
Έσπασε το ρεκόρ Γκίνες, αποδεικνύοντας ότι με θέληση και στήριξη, η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο
Ο 102χρονος Ιάπωνας Κοκίτσι Ακουζάβα κατέκτησε την κορυφή του Φούτζι, γράφοντας ιστορία ως ο γηραιότερος ορειβάτης με ρεκόρ Γκίνες
Ο Ιάπωνας ορειβάτης Κοκίτσι Ακουζάβα, στα 102 του χρόνια, έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που έφτασε στην κορυφή του όρους Φούτζι, στα 3.776 μέτρα, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες.
Ο ίδιος ο Ιάπωνας ορειβάτης παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε να τα παρατήσει στη μέση της διαδρομής, αλλά η στήριξη φίλων και συγγενών τον κράτησε όρθιο. «Ήταν δύσκολο να φτάσω στην κορυφή, αλλά κατάφερα να συνεχίσω γιατί με ενθάρρυναν τόσοι πολλοί άνθρωποι», είπε συγκινημένος.
Στην ανάβαση τον συνόδευσαν η 70χρονη κόρη του Μοτόε, η εγγονή του με τον σύζυγό της και τέσσερις φίλοι από ορειβατικό σύλλογο. Η ομάδα κατασκήνωσε δύο νύχτες καθ’ οδόν, πριν ολοκληρώσει την άνοδο στις 5 Αυγούστου.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ακουζάβα έγραψε ιστορία στο Φούτζι. Το 2018, σε ηλικία 96 ετών, είχε ξανά ανακηρυχθεί ο γηραιότερος ορειβάτης που πάτησε στην κορυφή. Στα χρόνια που μεσολάβησαν, ξεπέρασε προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις και έρπη ζωστήρα.
Για την προετοιμασία της φετινής ανάβασης προπονήθηκε τρεις μήνες, ξεκινώντας τις μέρες του στις 5 το πρωί με πεζοπορίες και εβδομαδιαίες αναβάσεις σε βουνά της επαρχίας Ναγκάνο.
Μέσα στο σπίτι του, περιτριγυρισμένος από ζωγραφικούς πίνακες βουνών, θυμάται ότι ανέβηκε για πρώτη φορά σε κορυφή πριν από 88 χρόνια. «Ανεβαίνω γιατί μου αρέσει. Στο βουνό είναι εύκολο να κάνεις φίλους. Όλοι προχωράμε μαζί», τονίζει.
Παρά τα χρόνια του, συνεχίζει να προσφέρει: διδάσκει ζωγραφική στο στούντιό του και κάνει εθελοντική εργασία σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων. «Όσοι ανεβαίνουν βουνά ή ζωγραφίζουν, αν καταφέρουν να ολοκληρώσουν κάτι με ψυχή, βρίσκουν την αληθινή πληρότητα», λέει.
Ο ίδιος παραδέχεται ότι αυτή ίσως ήταν η τελευταία του φορά στο Φούτζι. «Θα ήθελα να συνεχίσω για πάντα, αλλά τώρα μάλλον περιορίζομαι στο όρος Ακάγκι», χαμογελά, αναφερόμενος σε ένα βουνό της περιοχής, περίπου μισό σε ύψος από το Φούτζι.
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.