- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Γκάβιν Νιούσομ «τρολάρει» τον Τραμπ με καπέλα, μπλουζάκια και… Βίβλους
Η κίνηση του δεν περιορίζεται στο χιούμορ
Ο Γκάβιν Νιούσομ «τρολάρει» τον Τραμπ με καπέλα, μπλουζάκια και… Βίβλους
Σύμφωνα με στοιχεία που διέρρευσαν στην αμερικανική Τύπο, οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις 300.000 δολάρια στο πρώτο 24ωρο, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική σάτιρα μπορεί να μετατραπεί σε αποτελεσματικό εργαλείο χρηματοδότησης.
Η κίνηση του Νιούσομ δεν περιορίζεται στο χιούμορ. Έρχεται σε μια περίοδο που οι Δημοκρατικοί καταγγέλλουν νέες προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών να επαναχαράξουν εκλογικές περιφέρειες, με στόχο την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής τους εκπροσώπησης. Με αυτό τον τρόπο, ο Καλιφορνέζος κυβερνήτης επιδιώκει να τονώσει τη βάση του κόμματός του, χρησιμοποιώντας τα ίδια όπλα που έχουν κάνει τον Τραμπ κυρίαρχο στο πεδίο της πολιτικής επικοινωνίας: το εμπορικό σλόγκαν, την εικόνα-σύμβολο και την ικανότητα να δημιουργεί θόρυβο.
Στα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης, η πρωτοβουλία χαρακτηρίστηκε «αντιγραφή» και «παιδιάστικα καμώματα». Παρουσιαστές του Fox News κατηγόρησαν τον Νιούσομ ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη θρησκεία και να χτίσει μια «σκιά» του Τραμπ. Εκείνος, με αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, απάντησε ειρωνικά, εντείνοντας τον διαδικτυακό θόρυβο γύρω από την καμπάνια.
Η «πατριωτική μπουτίκ» είναι το τελευταίο επεισόδιο σε μια διαρκή αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο άνδρες. Από την πολιτική για τη μετανάστευση έως τις πρόσφατες αποφάσεις για ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στο Λος Άντζελες, οι συγκρούσεις τους δίνουν συνεχώς υλικό στα μέσα ενημέρωσης. Πρόσφατα, ο Νιούσομ αποκάλυψε ότι σε τηλεφωνική συνομιλία ο Τραμπ επέμεινε να μιλά για τα δικά του ρεκόρ πωλήσεων σε καπέλα και μπλουζάκια, ενώ η συζήτηση αφορούσε την ασφάλεια στους δρόμους.
Πηγή: Politico
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.