- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νίκη για τον Τραμπ η ακύρωση προστίμου μισού δισ. δολαρίων για διόγκωση της αξίας των ακινήτων του
Θα ασκήσει έφεση η εισαγγελέας της Νέας Υόρκης
Ακυρώθηκε ως «υπερβολικό» το πρόστιμο του μισού δισεκ. δολαρίων που είχε επιβληθεί στον Τραμπ για δόλια διόγκωση της αξίας των ακινήτων του
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «ολοκληρωτική νίκη» την απόφαση Εφετείου της Νέας Υόρκης το οποίο ακύρωσε νωρίτερα σήμερα το πρόστιμο ύψους σχεδόν μισού δισεκ. δολαρίων που του είχε επιβληθεί για οικονομική απάτη. Ταυτόχρονα, ζήτησε να επιβληθεί ποινή επίπληξης για «κατάχρηση εξουσίας» στον δικαστή που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση πρωτοδίκως.
«Επρόκειτο για ένα πολιτικό κυνήγι μαγισσών» επανέλαβε για πολλοστή φορά στη μακροσκελή ανάρτησή του στον ιστότοπο Truth Social ο Ντόναλντ Τραμπ. «Όλα όσα έκανα ήταν απολύτως σωστά, ακόμη και τέλεια», πρόσθεσε.
«Τεράστια νίκη» σχολίασε εξάλλου σε δική του ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ και ο γιος του, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, που ήταν επίσης κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση. «ήταν ανέκαθεν ένα κυνήγι μαγισσών, μια παρέμβαση στις εκλογές και μια παρωδία δικαιοσύνης (…) και ακόμη και ένα προοδευτικό Εφετείο της Νέας Υόρκης συμφωνεί», ανέφερε.
Massive Win!!!
— Donald Trump Jr. (@DonaldJTrumpJr) August 21, 2025
New York Appeals Court has just THROWN OUT President Trump's $500+ Million civil fraud penalty!
It was always a witch hunt, election interference, and a total miscarriage of justice… and even a left leaning NY appeals court agrees! NO MORE LAWFARE!
🇺🇸🇺🇸🇺🇸 pic.twitter.com/j8P138Hhd8
Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, που είχε ασκήσει τη δίωξη σε βάρος του Τραμπ το 2022, ανακοίνωσε ότι θα εφεσιβάλει τη σημερινή απόφαση.
Το Εφετείο του Μανχάταν πάντως εμφανίστηκε διχασμένο. Δύο δικαστές έκριναν ότι ορθώς θεωρήθηκε υπεύθυνος για την απάτη ο Τραμπ και ότι η Τζέιμς «υπερασπιζόταν το δημόσιο συμφέρον» όταν έστειλε την υπόθεση στα δικαστήρια, αλλά η ποινή ήταν ένα υπερβολικό πρόστιμο που παραβίαζε το Σύνταγμα των ΗΠΑ.
Δύο άλλοι δικαστές έκριναν επίσης ότι η Τζέιμς είχε τη δικαιοδοσία να στραφεί εναντίον του Τραμπ αλλά ήταν αναγκαία μια νέα δίκη επειδή ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον που ανέλαβε την εκδίκαση της υπόθεσης δεν θα έπρεπε να τον κρίνει ένοχο εξαρχής. Ο πέμπτος δικαστής ήταν της άποψης ότι η υπόθεση εναντίον του Τραμπ θα έπρεπε να απορριφθεί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ντόναλντ Τραμπ απέδωσε τα προβλήματα σε βανδαλισμούς
Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν δημοσιοποιήθηκαν
Yπό μυστηριώδεις συνθήκες
Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι η ηλικία τους
Το βίντεο έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές στα social media
Τα παιδιά ηλικίας 2 και 4 ετών εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους σε χώρο στάθμευσης
Το περιστατικό έλαβε χώρα σε εσωτερική διαδρομή στις ΗΠΑ
Η συζήτηση για την αύξηση των ορίων ηλικίας δεν αφορά μόνο τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης
Παράλληλα, η προσφορά θέσεων παραμένει περιορισμένη
Το ναζιστικό καθεστώς είχε απαγορεύσει τη σχολή
Ο «βασιλιάς του Βορρά» θέλει να αντικαταστήσει τον Κιρ Στάρμερ - Η πολιτική διαδρομή του
Δεν έγινε τίποτα από όσα υποσχέθηκαν οι Brexiteers
Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κατηγορείται ο Χοσέ Λουίς Άμπαλος
Το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου - Ο ποταμός Πάδος στερεύει λόγω ξηρασίας
Ο Γκρίνσπαν έφυγε από τη ζωή από επιπλοκές της νόσου Πάρκινσον
Το χάος της μετά-Brexit εποχής δεν έχει τέλος για το Ηνωμένο Βασίλειο
Ένα χρονολόγιο των πιο σημαντικών γεγονότων από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι σήμερα
O εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε του αριστερού αντιπάλου του
Ο πρώην υπουργός Υγείας Γουές Στρίτινγκ τον υποστηρίζει
Το «ευχαριστώ» της προέδρου της Κομισιόν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.