- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ζελένσκι: Οι εδαφικές παραχωρήσεις θα συζητηθούν απευθείας με τον Πούτιν
«Είμαστε έτοιμοι για μια τριμερή συνάντηση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ουκρανός πρόεδρος
Ζελένσκι: Οι εδαφικές παραχωρήσεις θα συζητηθούν απευθείας με τον Πούτιν
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι η χώρα του χρειάζεται «τα πάντα» για να συνάψει μια ουσιαστική συμφωνία ασφαλείας, όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο κατά την κοινή του εμφάνιση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Όπως τόνισε, βασική προϋπόθεση αποτελεί η οικοδόμηση ενός ισχυρού ουκρανικού στρατού, που θα στηρίζεται σε επαρκή εξοπλισμό, ανθρώπινο δυναμικό, κατάλληλη εκπαίδευση αλλά και πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες.
Ο Ζελένσκι υπογράμμισε ότι η επίτευξη αυτών των στόχων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη στήριξη «μεγάλων χωρών» όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και από την ενεργή συνεισφορά των Ευρωπαίων εταίρων της Ουκρανίας. Επανέλαβε ότι ο ουκρανικός λαός παραμένει ισχυρός και ενωμένος, επισημαίνοντας ότι υποστηρίζει την πρωτοβουλία του Προέδρου Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου μέσα από διπλωματικά μέσα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας. Είμαστε ένας λαός με ισχυρή βούληση και στηρίζουμε την ιδέα του Προέδρου Τραμπ να δοθεί ένα τέλος στον πόλεμο».
Κλείνοντας, ο Ζελένσκι εμφανίστηκε ανοικτός στο ενδεχόμενο μιας τριμερούς συνάντησης με τη συμμετοχή του Αμερικανού προέδρου και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. «Είμαστε έτοιμοι για μια τριμερή συνάντηση», δήλωσε, εκφράζοντας την επιθυμία να υπάρξει ένας νέος διπλωματικός κύκλος που θα οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου.
Κατά τη διάρκεια της «Συνόδου» με τους Ευρωπαίους ηγέτες τόνισε πως ζήτημα των εδαφικών παραχωρήσεων – το πιο ευαίσθητο θέμα στις συνομιλίες – θα κριθεί σε μελλοντική, αλλά ακόμη απρογραμμάτιστη, κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τους NYT.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Η γραπτή δήλωσή της μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και απάτη
Τα ίχνη του άνδρα χάθηκαν πριν από δύο εβδομάδες
Τι αναφέρει στο ντοκιμαντέρ του Netflix, Sean Combs: The Reckoning
«Πλήρη διαφάνεια» δηλώνει η υπεράσπιση εν μέσω έρευνας της ΕΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.