- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
WSJ: Τρία συμπεράσματα από την συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι
Ο Τραμπ έδωσε κάποιες πληροφορίες για το είδος της ειρηνευτικής συμφωνίας που επιδιώκει να επιτύχει
WSJ: Τρία συμπεράσματα από την συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πιστεύει πως «υπάρχει πιθανότητα να καταλήξουμε κάπου σήμερα» στη συνάντησή του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο αναφορικά με τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ υπογράμμισε ότι και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος.
Η συνάντηση ήταν πολύ πιο φιλική από εκείνη του Φεβρουαρίου, και ο Τραμπ έδωσε κάποιες πληροφορίες για το είδος της ειρηνευτικής συμφωνίας που επιδιώκει να επιτύχει.
Ακολουθούν τρία συμπεράσματα της WSJ:
1. Ο Τραμπ δεν θεωρεί απαραίτητη την κατάπαυση του πυρός. Ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι δεν πιστεύει ότι απαιτείται κατάπαυση του πυρός πριν από τη συζήτηση μιας τελικής ειρηνευτικής συμφωνίας, αν και του αρέσει η ιδέα κατ' αρχήν, επειδή θα σταματούσε τις σφαγές. «Μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, ενώ εργαζόμαστε για μια ειρηνευτική συμφωνία. Όσο πολεμούν, πρέπει να πολεμούν», δήλωσε ο Τραμπ. «Αλλά στρατηγικά, αυτό θα μπορούσε να είναι μειονέκτημα για τη μία ή την άλλη πλευρά».
2. Θερμός τόνος. Οι δύο ηγέτες χαιρέτησαν ο ένας τον άλλον με ευγένεια κατά την άφιξη του Ζελένσκι στο Λευκό Οίκο, με τον Τραμπ να συγχαίρει τον Ουκρανό για το κοστούμι του. Ο Τραμπ και ο Ζελένσκι έκαναν αστεία και μίλησαν για τον δύσκολο δρόμο που έχει μπροστά του το διαπραγματευτικό τραπέζι, αλλά ήταν σαφές ότι ήθελαν να αποφύγουν μια έκρηξη όπως αυτή του Φεβρουαρίου. Όταν ρωτήθηκε ποιος έχει τα χαρτιά – η περίφημη φράση από την πρώτη τους συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο – ο Τραμπ αρνήθηκε να απαντήσει.
3. Πιθανός ρόλος των ΗΠΑ στις εγγυήσεις ασφάλειας. Ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός ρόλου του αμερικανικού στρατού σε οποιεσδήποτε εγγυήσεις ασφάλειας που ενδέχεται να παράσχουν η Ουάσινγκτον και οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στο Κίεβο. «Θα σας ενημερώσουμε, ίσως αργότερα σήμερα», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους. «Θα υπάρξει μεγάλη βοήθεια όσον αφορά την ασφάλεια».
«Αυτή τη στιγμή έχουμε ανθρώπους που περιμένουν σε άλλο δωμάτιο. Είναι όλοι από την Ευρώπη – οι πιο σημαντικοί άνθρωποι της Ευρώπης – και θέλουν να προσφέρουν προστασία. Το πιστεύουν πολύ και θα τους βοηθήσουμε σε αυτό. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να κλείσει η συμφωνία», συνέχισε ο Τραμπ. Αρνήθηκε να πει ποιος θα είναι ο συγκεκριμένος ρόλος των αμερικανικών δυνάμεων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ανοιχτά ότι στόχος της είναι η αλλαγή κυβέρνησης στην Αβάνα
Οι επόμενες εκλογές στην Ισπανία προβλέπονται το αργότερο για τον Αύγουστο του 2027
Νέα επιχείρηση βομβαρδισμών στο Ιράν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές
Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τη λειτουργία του ποντίφικα
Ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον Σι Τζινπίνγκ και τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Χάρι και η Μέγκαν επέστρεψαν στη Βρετανία τον περασμένο μήνα, έπειτα από έξι χρόνια διαμονής στις ΗΠΑ
Η στεγαστική επισφάλεια των ηλικιωμένων που αναδεικνύεται σε νέα πρόκληση για τις ευρωπαϊκές πολιτικές κοινωνικής προστασίας
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.