- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Τραμπ και Ευρωπαίων ηγετών πριν την συνάντηση με Πούτιν στην Αλάσκα
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς συγκαλεί έκτακτη σύνοδο κορυφής
Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Τραμπ και Ευρωπαίων ηγετών πριν την συνάντηση με Πούτιν στην Αλάσκα
Επείγουσα πρωτοβουλία διαμεσολάβησης μεταξύ Ουκρανίας, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ αναλαμβάνει η καγκελαρία ενόψει της συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Ζελένσκι στις 15 Αυγούστου στην Αλάσκα.
Την Τετάρτη στις 15:00 (ώρα Ελλάδος) η γερμανική κυβέρνηση διοργανώνει τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ηγετών της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Βρετανίας, της Πολωνίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ και του Ουκρανού προέδρου και μία ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών, του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του αντιπροέδρου Τζ.Ντ. Βανς. Ο στόχος της γερμανικής διαμεσολαβητικής προσπάθειας είναι να σχηματιστεί κοινή διατλαντική θέση πριν από την σύνοδο της Αλάσκας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, οι μεθαυριανές συνομιλίες θα εστιάσουν στους τρόπους αύξησης της πίεσης στην Ρωσία, το θέμα της σειράς των συναντήσεων για διαπραγματεύσεις μετά την Παρασκευή, στα ουκρανικά εδάφη τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να ανταλλαχθούν και σε εγγυήσεις για το Κίεβο ώστε η Ρωσία να μην μπορεί να προχωρήσει περισσότερο δυτικά, πέρα από τα εδάφη που θα έχει αποκτήσει.
Η πρώτη τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης «θα χρησιμεύσει ως προετοιμασία ενόψει της συνομιλίας με τον πρόεδρο Τραμπ», την οποία θα έχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σίγουρα και αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Μάιερ. «Για τον καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς είναι σημαντικό να υπάρχει κοινή ευρωπαϊκή θέση ώστε να εξασφαλιστεί επιρροή», πρόσθεσε ο κ. Μάιερ.
Αναφερόμενος στην χθεσινοβραδινή τηλεφωνική συνομιλία του κ. Μερτς με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι συμφωνήθηκε να τηρηθεί εμπιστευτικότητα. «Η συνάντηση (στις 15 Αυγούστου) θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντική στιγμή για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο καγκελάριος εξακολουθεί να ελπίζει ότι στην συνάντηση της Αλάσκας θα λάβει μέρος ο Ουκρανός πρόεδρος. Μια δίκαιη ειρήνη ερήμην της Ουκρανίας είναι αδιανόητη και τα σύνορα δεν επιτρέπεται να μετακινούνται με την χρήση βίας», πρόσθεσε ο Στέφεν Μάιερ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πονοκέφαλος» για εταιρίες όπως Meta, Google, Microsoft και Amazon
Η εκλογική παράδοση δεν αρκεί όταν πονάει η τσέπη των πολιτών
Για «πολιτική καταστροφή», έκανε λόγο ο κυβερνήτης της Φλόριντα
«Όλοι γνωρίζουν γιατί χάσαμε» - Πληθαίνουν τα ερωτήματα για το πολιτικό μέλλον του Αμερικανού προέδρου
Τα όπλα που έχει στα χέρια του
Πού κρίθηκε η Γερουσία, η ψήφος αποδοκιμασίας και τι αλλάζει στο Κογκρέσο
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Απαρχαιωμένες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, επανειλημμένες διαρροές και υψηλά επίπεδα αμίαντου
Πρόστιμα από 1.000 έως 5.000 δολάρια
Τι μπορούν να κάνουν οι Δημοκρατικοί
Οι επενδυτές προσδοκούν λιγότερες πολιτικές ανατροπές, αλλά βλέπουν αυστηρότερο έλεγχο στην τεχνητή νοημοσύνη
Ο Πάπας έχει ήδη παραθέσει στίχους του σε πρόλογο βιβλίου
Ο 67χρονος άνδρας αρνήθηκε αρχικά να παραδώσει τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου
Ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί πως η απόφασή του για το Ιράν ήταν η σωστή
Οι πιθανές επιπτώσεις στις σχέσεις της Ουάσιγκτον με τρεις κρίσιμες περιοχές του πλανήτη
Η άλλοτε προνομιακή σχέση με τον Αμερικανό πρόεδρο κινδυνεύει να γίνει εκλογικό βάρος
20 ετών και 2 μηνών ήταν την Κυριακή ο Αντρέα Κίμι Αντονέλι, όταν έγινε ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της F1.
Υποψίες για οργανωμένη επιχείρηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.